(VIDEO) ČOVEK SA MASKOM JUNAK MEMFISA: Grizliji pokvarili slavljeničko veče Stefa Karija
Foto: AP

NBA LIGA

(VIDEO) ČOVEK SA MASKOM JUNAK MEMFISA: Grizliji pokvarili slavljeničko veče Stefa Karija

Košarka -
Memfis kao gost pobedio Golden Stejt i izjednačio na 1:1 u seriji, što je učinila i Atlanta kao domaćin protiv Vašingtona

Košarkaši Memfisa kao gosti su pobedili Golden Stejt u drugom meču polufinala Zapadne konferencije 97:89 izjednačivši na 1:1 u seriji, a isti rezultat je i na Istoku u duelu Atlante i Vašingtona, jer su Houksi naneli prvi poraz Vizardsima u plej-ofu - 106:90.

U Ouklendu ništa nije nagoveštavalo da će najbolji tim iz regularnog dela sezone na svom parketu doživeti poraz, jer je meču sa "grizlijima" prethodila svečanost. Stefu Kariju uručen je trofej za najkorisnijeg igrača NBA lige. Međutim, njegovu slavu sinoć je pomutio plejmejker gostiju Majk Konli, povratnik na parket posle pauze zbog povrede, zbog koje je i igrao sa maskom na licu. Za 27 minuta Konli je ubacio 22 poena i predvodio Memfis do pobede.

Kari je meč završio 19 poena i šest asistencija, a Klej Tompson sa 13 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=aA2iTTRWdVw

http://www.youtube.com/watch?v=JI1ndWmDa7Q

Vašington je posle pet uzastopnih pobeda u doigravanju doživeo prvi poraz. Doduše, igrao je bez povređenog Džona Vola. Najzaslužniji za uspeh ekipe koja je u plej-of na Istoku ušla sa pol-pozicije bio je Demar Kerol. Dao je 22 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Svi igrači iz prve petorke Atlante stigli su do dvocifrenog košgeterskog učinka (Mislap i Horford po 18), osim Džefa Tiga, koji je zato uz devet poena doprineo trijumfu i sa osam asistencija i sedam skokova.

http://www.youtube.com/watch?v=GjMPiPu0Bg0

Pogledajte bodiček Pola Pirsa:

Rezultati:

Golden Stejt - Memfis 97:89 (u seriji 1:1)

Atlanta - Vašington 106:90 (u seriji 1:1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track