(VIDEO) ODSLUŽIO  KAZNU ZA SILOVANJE MALOLETNICE: Bivši košarkaški reprezentativac izašao iz zatvora
Foto: Delazonaoriental.net

(VIDEO) ODSLUŽIO KAZNU ZA SILOVANJE MALOLETNICE: Bivši košarkaški reprezentativac izašao iz zatvora

Košarka -
Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i Crne Gore Nikola Bulatović (44) izašao je u petak iz spuškog zatvora, gde je izdržavao petogodišnju kaznu koju mu je izrekao beogradski sud za silovanje maloletne S. N.

PODGORICA - Bivši košarkaš Nikola Bulatović (44) izašao je na slobodu nakon što je u spuškom zatvoru u Crnoj Gori odslužio kaznu zbog silovanja maloletnice.Bulatović je prema pisanju crnogorskih medija, bio osuđen na pet godina robije, ali je iz zatvora izašao godinu ranije jer je deceniju od pravosnažnosti presude zastarelo njeno izvršenje.Nekoliko suđenjaBulatović, koji je u to vreme igrao za FMP Železnik i bio reprezentativac SRJ, teretio se da je 27. marta 1998. u svom stanu u Beogradu silovao tada petnaestogodišnju S. N., učenicu jedne gimnazije.- Devojka je na suđenju tvrdila da se s košarkašem sastala kako bi uradila intervju za školski list. Ona je ispričala da su zajedno otišli do njegovog stana, nakon čega ju je silovao. Bulatović je negirao da je napastvovao učenicu. Košarkaš je rekao da su imali seksualni odnos, ali je tvrdio da se ona nije protivila - rekao je izvor Kurira.Međutim, sudski veštaci su ginekološkim pregledom utvrdili da je maloletnica zlostavljana, kao i da je imala povrede na genitalijama i telu. Bulatović je u Okružnom sudu u Beogradu 1998. osuđen na tri godine zatvora, ali je Vrhovni sud ukinuo presudu.- Na ponovljenom suđenju Bulatoviću je izrečena petogodišnja zatvorska kazna. Ponovo se žalio, ali je Vrhovni sud u novembru 2005. potvrdio presudu beogradskog Okružnog suda, nakon čega je ona postala pravosnažna - kaže naš sagovornik.Uhapšen u DominikaniPravosnažnost presude nastupila je dok je još postojala državna zajednica Srbije i Crne Gore, da bi nakon proglašenja nezavisnosti Crne Gore slučaj preuzelo njihovo pravosuđe.- Bulatović je bio nedostupan pravosudnim organima još od 2005, zbog čega je raspisana međunarodna poternica. Košarkaš je 2011. uhapšen u Dominikanskoj Republici. Nakon izručenja upućen je u zatvor - navodi izvor iz pravosuđa.

Oporavila seŽRTVA JE SAD USPEŠNA ŽENAAdvokat Bane Sekulić, koji je zastupao zlostavljanu S. N., koja sada ima 32 godine, rekao je za Kurir nakon hapšenja Bulatovića da je devojka uspela da prevaziđe sve nevolje i da nastavi normalno da živi. Njen branilac je izjavio da se ona oporavila od svega što joj se dogodilo i da je sada veoma uspešna žena.

Šta je govorio BulatovićOSUDILI SU ME NEVINOGBulatović je tokom bekstva govorio da nije kriv.- Osudili su me nevinog i zato nemam nameru da se predajem. Isteraću sve do kraja - rekao je ranije Bulatović.

BiografijaKO JE NIKOLA BULATOVIĆBulatović je rođen 14. juna 1971. u PodgoriciIgrao je za Budućnost, Partizan, FMP, Beovuk, Sijenu Montepaski, Hapoel, Apolon, Azovmaš, Asesoft, Limasol i IgokeuS reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na SP u Indijanapolisu 1998. i na EP 1997. u Španiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track