(VIDEO) TROJKA REJNOLDSA REGULARNA: Planinić dirao mrežicu, ali nije uticao na ulazak lopte u koš

Sporni detalj iz Podgorice

(VIDEO) TROJKA REJNOLDSA REGULARNA: Planinić dirao mrežicu, ali nije uticao na ulazak lopte u koš

Košarka -
Koš je u duhu pravila priznat, kaže arbitar, koji zbog pravila Košarkaškog saveza Srbije, mora da ostane anoniman

Košarkaši Partizana poraženi su u Podgorici od Budućnosti u odlučujućem meču za drugo mesto uoči plej-ofa ABA lige rezultatom 85:79.

Jedan od ključnih momemnata meča desio se 25 sekundi pre kraja kada je plej Budućnosti Rejnolds ubacio trojku za vođstvo Podgoričana (83:79), koje Partizan do kraja nije uspeo da sustigne.

Taj koš izazvao je polemike jer je centar Budućnosti Darko Planinić dok je lopta putovala ka košu dirao mrežicu, što po pravilima igre nije dozvoljeno.

"Po pravilima igre Pukl, Đožai i Javor su mogli i da ponište pogodak Rejnoldsa. Ali prema preporukama sa sudijskih seminara, a sa obzirom na to da košarkaš Budućnosti, jeste dirao mrežicu, ali nije uticao na to hoće li lopta ući u koš, postupili su kako treba. Koš je u duhu pravila priznat", kazao je za Kurir arbitar, koji zbog pravila Košarkaškog saveza Srbije mora da ostane anioniman.

Tim trenera Duška Vujoševića završio je ligaški deo ABA lige na četvrtoj poziciji sa skorom 18-8, pa će u polufinalu za mesto koje vodi u Evroligu igrati protiv Crvene zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=k_tkN-qRZLI
http://www.youtube.com/watch?v=xLzs27sbMvQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track