BLISTALI: Nole, Nikolina i košarkaši najbolji sportisti u 2014.

Olimpijski komitet Srbije dodelio priznanja

BLISTALI: Nole, Nikolina i košarkaši najbolji sportisti u 2014.

Ostali sportovi -
Novak Ðoković peti put je osvojio priznanje za najboljeg sportistu Srbije, a pored njega, laureati su kajakašica Nikolina Moldovan i košarkaši Srbije
1 / 2

Olimpijski komitet Srbije je na svečanosti u Domu Narodne skupštine proglasio najbolje u 2014. godini a Novak je bio neprikosnoven u konkurenciji sportista. On je, između ostalog, uspeo da osvoji Vimbldon, završni masters sezone, te da se vrati na prvo mesto ATP liste. Nole nije mogao da prisustvuje dodeli priznanja, ali se iz Dubaija zahvalio video-porukom.- Priznanje mi mnogo znači, ovo je bila teška godina s mnogo takmičenja. Ništa lepše za kraj godine nije moglo da mi se desi - rekla je sjajna Nikolina Moldovan.

Tri generacije... Nikolić, Udovičić i Divac
Tri generacije... Nikolić, Udovičić i Divac

Neobična situacija desila se kad je u pitanju najbolja ženska selekcija, pošto nijedan tim nije uspeo da ispuni kriterijum, pa priznanje nije ni dodeljeno. Šansu, ipak, imaju rukometašice Srbije, koje učestvuju na Evropskom prvenstvu.

Najbolji... Nikolina sa trenerom
Najbolji... Nikolina sa trenerom

Trofej za najbolji mladi tim pripao je ženskoj juniorskoj odbojkaškoj reprezentaciji, šampionu Evrope, a za najboljeg mladog sportistu proglašen je džudista Nemanja Majdov. Najuspešniji trener je kajakaški stručnjak Dragan Plavšić. Trofej Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji ove godine nosi naziv „Sport i umetnost“ dobio je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, autor filma „Montevideo, bog te video“.

Bog te video... Bjelogrlić i Divac
Bog te video... Bjelogrlić i Divac

Interesantno je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić ranije napustio svečanost, a ispratio ga je predsednik OKS Vlade Divac.(P. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track