NOVI SAD JE GRAD ODBOJKE: Prijem za odbojkaše Vojvodine
Foto: Slađana Stojanović/Kurir

Grad slavio sa sportistima

NOVI SAD JE GRAD ODBOJKE: Prijem za odbojkaše Vojvodine

Ostali sportovi -
Gradonačelnik Miloš Vučević pozdravio odbojkaše Vojvodine, koji su nedavno pobedili Benfiku

NOVI SAD - Igrače i stručni štab OK Vojvodina, koji je pre sedam dana, prvi put u istoriji srpske klupske odbojke, osvojio evropski trofej - Kup izazivača, primio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada. „Lale“ su u dvomeču bile bolje od lisabonske Benfike.- Novi Sad je uvek bio i biće grad odbojke. Čestitam odbojkašima na sjajnom rezultatu, iako taj uspeh i nije najbolje medijski ispraćen. Pojedini mediji morali su da pridaju mnogo veći značaj ovom uspehu jer je to najveći klupski rezultat u istoriji srpske odbojke - rekao je Vučević.

U ime OK Vojvodina obratio se potpredsednik Izvršnog odbora Vladimir Šiška, koji je zahvalio na prijemu i istakao da je ovakav rezultat u evropskim razmerama, sa sopstvenim snagama, mladim igračima koji su iznikli iz kluba i budžetom koji je nekoliko puta manji od onog s kojim su se nadmetali - veliki uspeh.- Nastavićemo vredno da radimo i siguran sam da ćemo i sledeće sezone biti u vrhu domaće, ali i evropske odbojke - rekao je Vladimir Šiška.Trener odbojkaša Strahinja Kozić zahvalio je Gradu Novom Sadu i generalnom sponzoru kluba, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, koji je prepoznao kvalitet i potencijal ekipe, i obećao da će odbojkaši Vojvodine i u narednom periodu, na nacionalnim i evropskim takmičenjima, dostojno promovisati Novi Sad.

Bez stranacaNAŠIH 12 HEROJAVojvodina je u dvomeču u finalu Kupa izazivača savladala Benfiku iz Lisabona. Sastav ekipe koja je osvojila Kup izazivača predvođena trenerom Strahinjom Kozićem: Stevan Simić, Lazar Kolarić, Čedomir Stanković, Borislav Petrović, Miloš Nadaždin, Milan Katić, Igor Jovanović, Nikola Peković, Veljko Petković, Dražen Luburić, Mihajlo Stanković i Miodrag Milutinov.

Prvenstvo SrbijeU POLUFINALU SA ZVEZDOMOdbojkaši Vojvodine igraju polufinale domaćeg prvenstva. U prvom meču poraženi su od Crvene zvezde u Beogradu rezultatom 1:3, a priliku za revanš imaće danas u 20.30 časova u dvorani Voždovac na Banjici. Posle toga polufinalna serija seli se u Novi Sad. U drugom polufinalu igraju Partizan i Novi Pazar. Crno-beli vode sa 1:0, a danas igraju drugi meč od 17 sati u dvorani Vizura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track