(VIDEO) NOVAKU NIKO RAVAN: Pogledajte najveća sportska rivalstva
Foto: AP

Zanimljivosti

(VIDEO) NOVAKU NIKO RAVAN: Pogledajte najveća sportska rivalstva

Ostali sportovi -
Srpski teniser navodno nema protivnika za kojeg može da kaže: Da, on mi je bio protivnik za pamćenje

Iako su rivalstva često pod lupom kada se radi o ekipama, velika suparništva takođe mogu biti jaka i zanimljiva i u individualnim sportovima.

Evo samo jedne od mogućih lista najvećih individualnih rivalstava i svađaMuhamed Ali i Džo Frejzer

Sad kada su stariji možda su i zakopali ratnu sekiru, ali veliko rivalstvo između njih u bokserskoj teškoj kategoriji zauvek će zlatnim slovima ostati zabeleženo u sportskoj istoriji. Kao jedno od najvećih ikad! Njihove tri borbe često se nazivaju "krvavom trilogijom", s reputacijom koju imaju oba boksera kao jedni od najvećih u ovom sportu, najveći u svom vremenu. Poslednji veliki meč između ova dva velikana pod nazivom "Thrilla in Manila" proglašen je jednim od najvećih mečeva u istoriji.

http://www.youtube.com/watch?v=afkQhGWSOkQ

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo

Svađa između možda najboljih igrača u istoriji fudbala Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, postala je jedan od najzanimljivijih sportskih rivalstava i odnosa u istorijii sporta, pogotovo poslednjih godina. Da stvar bude bolja, Mesi igra za veliku Barselonu, dok Ronaldo brani boje najvećeg rivala katalonskog diva, Real Madrida. Njihovi susreti uvek su pod posebnom lupom TV kamera i javnosti, koja beleži svaki pokret i šou dva diva. Ono što ovaj odnos čini posebno zanimljivim je zaluđenost Ronaldovog sina Mesijem, kog obožava. Ipak, Ronaldov sin od 4 godine bio bi u šoku da zna kakvo je veliko rivalstvo između njegovog tate i najvećeg idola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
http://www.youtube.com/watch?v=PXONQ0NFwfc

Rodžer Federer i Rafael NadalNovak Đoković prvi teniser sveta trenutno, nema konkurenciju. Nema ni velikog rivala za kojeg će jednog dana moći da kaže: "Da, on mi je bio protivnik za pamćenje".

Zato je rivalstvo između Federera i Nadala jedno od najvećih u svetu sporta. Ova dva velika tenisera igrala su jedan protiv drugoga ukupno 33 puta, a Nadal ima prednost u pobedama 23-10. Kada se nađu jedan nasuprot drugoga, igraju, bez kalkulacija. Federer drži rekord s najviše osvojenih pojedinačnih Grand Slam titula (18), dok ga Nadal želi stići (14). Rivalstvo ima traje od 2004. godine.

Foto: Fonet
Foto: Fonet
http://www.youtube.com/watch?v=fObmPEQqTGE

Medžik Džonson i Leri Bird

Dve košarkaške ikone, jedne od najvećih u istoriji NBA košarka, i jedno veliko rivalstvo. Suparništvo između njih dvojice započelo je još na studijama i trajalo je dok nisu završili karijere. Uz rivalstvo, između njih je postojalo veliko prijateljstvo i respekt. Kada vratimo film unazad i vidimo koliko su odigrali međusobnih utakmica još od 1979. i borbe za univerzitetsku titulu, pa do mečeva Bostona i Lejkersa, to je jednostavno suđeno...

http://www.youtube.com/watch?v=axbIoHqFaa8

Kurir sport / Sportski.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track