VIDEO UPORAN: Maratonac pao tokom trke, evo zašto nije odustao i ko mu je pomogao da stigne na cilj
Foto: Printscreen

Atletika

VIDEO UPORAN: Maratonac pao tokom trke, evo zašto nije odustao i ko mu je pomogao da stigne na cilj

Ostali sportovi -
Slika policajca koji pomaže maratoncu da završi trku, na Rokenrol polumaratonu u Džordžiji obišla je svet.

Nešto pre cilja, Mekoj je pao i licem u udario u asfalt. Dehidriran i krvav, ostao je rešen da završi trku, a pomoć je stigla od pomoćnika komandanta policije zaduženog za poslednju deonicu trke.

"Čuvši njegove molbe za pomoć, znao sam da treba da pomognem i jedino što sam mogao i znao je da ga pridržim do linije cilja, što sam i uradio", rekao je policajac Džon Kain, koji je na pomenutom polumaratonu bio pomoćnik komandanta zadužen za poslednju deonicu trke.

Želja da završi trku nije bila samo Mekojev cilj.

"Pomislio sam na mog oca. Nisam mogao samo da ležim na zemlji. Morao sam da ustanem, jer sam želeo da trku završim zbog njega", rekao je Mekoj kome je otac umro od raka prošle godine.Borba sa ovom bolešću, od koje je bolovao i sam Mekoj, motivisala ga je da počne da se bavi trčanjem. Našavši se na zemlji jedino što je mogao je da pomisli na svoga oca i da ustane i završi trku. Upravo je to osetio poručnik Kain.

Primajući Mekojevu medalju, Kain je izjavio da je ponosan na ovo za njega novo iskustvo i da je to simbol nečega što on gaji.

Mekoj planira da nastavi da se bavi tračanjem, a već se prijavio da trči na trci sledećeg vikenda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track