ĐOKOVIĆ O POVREDI: Kuk kao da se zaglavio, to nije nešto što me previše brine
Foto: Printskrin

Biće spreman

ĐOKOVIĆ O POVREDI: Kuk kao da se zaglavio, to nije nešto što me previše brine

Tenis -
Proveriću još sa doktorima šta je u pitanju, rekao je prvi teniser sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u meču drugog kola Rolan Garosa savladao Žila Milera iz Luksemburga 6:1, 6:4, 6:4, posle sat i 48. minuta igre.

U drugom setu, Novak je imao povredu noge, zbog koje je zatražio pomoć lekara. Nakon masaže srpski teniser je rutinski završio drugi set, a potom i čitav meč."Proveriću još sa doktorima šta je u pitanju, mada, generalno, to nije nešto što me previše brine. Malo sam osetio bol u kuku koji kao da se zaglavio. Teren je bio klizav, načinio sam nekoliko dinamičnih koraka i osetio bol. Verujem da će za dva dana sve biti u najboljem redu", poručio je Novak.

Đoković je potom prokomentarisao sam meč sa teniserom iz Luuksemburga.

"Ako vodite sa 2:0 u setovima može ponekad da se dogodi da se opustite. Ipak, ovaj meč je bio težak, uslovi nisu bili laki za igru, teren je bio dosta vlažan i klizav. Činjenica je da iz meča u meč moram da podignem nivo igre, nadam se da ću to biti u stanju. Milerovi udarci imaju dubinu, nije nimalo jednostavno igrati protiv levorukog tenisera, njih na Turu nema mnogo. Takođe, Miler nije igrač koji preterano voli da igra na ovoj podlozi. On izlazi napred, igra voleje, agresivniji je. Moja taktika je bila da ga rastrčavam. Nekoliko gemova je bilo baš veoma tesno", dodao je Đoković.

Njegov rival u trećem kolu biće 19-godišnji Australijanac Tanasi Kokinakis, koji je u pet setova pobedio zemljaka Bernarda Tomića.

"To je jedan od igrača nove generacije koji je u naletu i koju pokazuje sve više da zaslužuje da bude tu gde jeste, da se bori na grend slemovima. Talentovan je, ima potencijal i mogućnost da iznenad. Ove godine je malo sazreo, i dalje pričamo o tinejdžeru, ali i dalje pokazuje znake zrelosti koje ne viđamo često u tom uzrastu. Izaći ću na teren sa poštovanjem njegovog kvaliteta i pripremaću se za to da pobedim", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track