(FOTO) ĐOKOVIĆ IGRAO U PAKLENIM USLOVIMA: Na stotine navijača na Vimbldonu tražilo medicinsku pomoć
Foto: Reuters

Najtopliji julski dan ikada

(FOTO) ĐOKOVIĆ IGRAO U PAKLENIM USLOVIMA: Na stotine navijača na Vimbldonu tražilo medicinsku pomoć

Tenis -
U Londonu je danas bilo 36 stepeni Celzijusa, što mnogi na tribinama "Ol Ingland klaba" nisu mogli da izdrže
1 / 5 Foto: Reuters

Danas je u Londonu izmerena temperatura od 36 stepeni Celzijusa, što je najtoplili julski dan ikada u britanskoj prestonici.

Zato su organizatori Vimbldona preko radija jutros preporučili gledaocima da obavezno svi noše šešire, unose dovoljno tečnosti i ponesu kreme za sunčanje.

Organizatori su posle najave meteorologa zatvorili Centralni teren, odnosno navukli su mu krov, pre početka prvog meča dana zbog aklimatizacije i da se ne bi trava oštetila. Teren je otvoren pre samog početka duela između prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i Jarka Niminena u drugom kolu Vimbldona.

"Dobro je što sam brzo završio meč", rekao je Đoković govoreći o visokoj temperaturi.

Prema pravilima uvedenim 1992. godine za teniserke, igračice mogu da traže pauzu od 10 minuta između drugog i trećeg seta kad je temperatura iznad 30,1 stepena. To pravilo je sprovedeno samo dva puta 2006. i 2009. Međutim, to pravilo se ne odnosi na tenisere.

Britanski mediji su naveli da se do sada nijedan teniser nije žalio na toplotu. Međutim, čak 100 navijača je zatražilo medicinsku pomoć, a mnogi od njih su pali u nesvest.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track