MALVERZACIJE S KARTAMA: Ukrali ulaznice za Dejvis kup vredne 10.000 evra?
Foto: Cile

MUP proverava

MALVERZACIJE S KARTAMA: Ukrali ulaznice za Dejvis kup vredne 10.000 evra?

Tenis -
Iako je najavljeno da će u prodaji biti 500 kompleta za meč s Hrvatskom, ne zna se šta je sa 243 u vrednosti od 1.215.000 dinara

Policija je počela istragu zbog mutnih radnji oko prodaje ulaznica za Dejvis kup meč Srbije i Hrvatske. Istraga je započeta nakon što je Novak Đoković ukazao na problem s kartama, bez kojih su ostali brojni razočarani Kraljevčani.U Kraljevu je saslušan Predrag Petronijević, predsednik TS Šumadije i zapadne Srbije, koji je organizator ovog događaja. On je pre desetak dana najavio da će putem bilet servisa biti prodato 1.500 ulaznica (500 kompleta), da bi dan pred početak prodaje gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić za televiziju KA to potvrdio.Prodato je samo 107 kompleta, pa su mnogi ljubitelji tenisa ostali kratkih rukava. TS Srbije saopštio je juče da će pustiti u prodaju još 150 kompleta, što je ukupno 257 kompleta, pa se postavlja pitanje gde su završila 243 kompleta ulaznica.Ako to pomnožimo sa 5.000 dinara, koliko košta jedan komplet, dolazimo do iznosa od 1.215.000 dinara ili oko 10.000 evra. Interesantno je da TS Srbije tek sada saopštava da se nije očekivao ovako mali kapacitet hale.Sve karte na blagajniZa štampanje i distribuciju angažovana je agencija „DD tikets“, koja je Petronijeviću isporučila karte za kompletnu dvoranu, uključujući i 107 kompleta, koji su prodati u petak na blagajni. Vlasnica agencije Daniela Zečević tvrdi da su oni samo servis organizatora.- Organizator je odlučio da jedna osoba može da kupi dva kompleta i da se ulaznice prodaju isključivo na blagajni hale u Kraljevu, kao i onlajn putem našeg sajta - kaže Zečevićeva i dodaje:Konfuzija- Petronijević je 27. februara u 7.50 doneo odluku da se onlajn prodaja ne pušta, odnosno da se oglasi da je događaj rasprodat jer je ispred hale bio poveći red, koji se formirao od ranih jutarnjih časova. Na blagajni hale su prodati svi kompleti koji su po nalogu organizatora pušteni u prodaju.Međutim, interesantno je da je istog dana Petronijević rekao da ne zna koliko će karata biti u slobodnoj prodaji i da je za to zadužen „DD tikets“. Petronijević nije odgovarao na naše pozive.

Ukazao na zloupotrebu s kartama... Novak Đoković
Ukazao na zloupotrebu s kartama... Novak Đoković

Ministar StefanovićVIDEĆEMO DA LI JE BILO ZLOUPOTREBAMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija započela detaljnu istragu u kojoj će biti saslušani svi koji su imali veze sa organizacijom i prodajom karata.Nakon sumnji koje je izneo Novak Đoković o postojanju neregularnosti prilikom prodaje karata za meč Dejvis kupa u Kraljevu, policija je započela detaljnu istragu, u kojoj će biti saslušani svi koji su imali veze sa organizacijom i prodajom karata. U najkraćem mogućem roku biće obavljene sve istražne radnje koje treba da utvrde da li je u ovom procesu bilo zloupotreba i kršenja zakona - rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track