PRVI ZARADIO 15 MILIONA DOLARA U SEZONI: Đoković osvaja turnire, broji novce i obara lične rekorde

Tenis se isplati

PRVI ZARADIO 15 MILIONA DOLARA U SEZONI: Đoković osvaja turnire, broji novce i obara lične rekorde

Tenis -
Do kraja srpskog tenisera očekuju nastupi na Mastersima u Šangaju i Parizu, kao i završni Masters u Londonu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u nedelju osvojio titulu u Pekingu savladavši Rafaela Nadala u dva seta – 6:2, 6:2, za 90 minuta igre.

To je bilo 12. uzastopno finale u 2015. za Novaka i osma titula, ukupno 56. u karijeri. Za trijumf u prestonici Kine najbolji igrač planete dobio je 500 bodova i ček na 654.725 dolara.

Ovim iznosom Đoković je prebacio 15 miliona dolara osvojenih ove sezone i tako postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom.

Kralj Vimbldona... Nikad jači nagradni fond - Foto: Reuters
Kralj Vimbldona... Nikad jači nagradni fond - Foto: Reuters

Niko nikada u istoriji tenisa od turnirskih nagrada nije osvojio više od 15 miliona dolara, a sezona još nije gotova. Do kraja srpskog tenisera očekuju nastupi na Mastersima u Šangaju i Parizu, kao i završni Masters u Londonu.

Novak je odlično iskoristio činjenicu da iz godine u godinu nagradni fondovi turnira rastu, pa je i do sada držao prvo mesto sa osvojenih 14.250.528 dolara prošle godine.

On je od turnira u karijeri skupio 87.268.280 čime se približio prvoplasiranom Rodžeru Federeru (94.746.573). Trećeplasirani na večnoj listi je Rafael Nadal sa nešto više od 74 miliona dolara.

Podsetimo, Đoković je prvi teniser koji je probio granicu snova od 16.000 ATP poena, međutim ostaje pitanje da li će do kraja godine moći da nadmaši granicu od 17.000. Srpskom teniseru su do kraja sezone ostali još Mastersi u Parizu i Masters kup u Londinu, gde brani titule, pa tu ne može da zaradi dodatne poene.

Đoković bi eventualno mogao da se prijavi na neke manje turnire i eventualno osvoji još koji bod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track