SVAKA ČAST: Fondacija Đoković otvorila Školicu života u Pećincima
Foto: Novakdjokovicfoundation.org

Bravo

SVAKA ČAST: Fondacija Đoković otvorila Školicu života u Pećincima

Tenis -

Fondacija Novak Đoković u saradnji sa opštinom Pećinci otvorila je danas u selu Donji Tovarnik Školicu života, devetu po redu, u kojoj će predškolske programe pohađati 43 dece iz ovog mesta.

Za potrebe Školice renovirane su dve učionice od oko 100 metara kvadratnih, u kojima će vreme provoditi deca od tri do pet i po godina, a vrednost projekta je 42.000 evra (5.100.000 dinara). Deo sredstva je uložen i u kupovinu mobilijara neophodnog za rani razvoj mališana, kao i u stručno usavršavanje učitelja i nastavnika.

Predsednica opstine Pećinci Dubravka Kovacević Subotički zahvalila se Fondaciji Novak Đoković što je realizacijom ovog projekta omogućila deci iz Donjeg Tovarnika da uče i da se igraju u mnogo lepšem i podsticajnijem okruženju od onog koje su imali do sada."Lokalna samouprava u Pećincima značajna sredstva ulaže u poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama na svojoj teritoriji. Samo ove godine renovirane su četiri škole, jer smatramo da i deca u malim sredinama, kao što je naša, zaslužuju da uče u istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u velikim gradovima , rekla je Kovačević Subotički.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track