SAMO TRI GEMA GOLUBJEVU: Đoković ekspresno počistio Kazahstanca
Foto: Reuters

Borba za 1/4 finale Dubaija

SAMO TRI GEMA GOLUBJEVU: Đoković ekspresno počistio Kazahstanca

Tenis -
Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković savladao je v Kazahstanca Andreja Golubjeva 6:1, 6:2u drugom kolu ATP turnira u Dubaiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju savladavši u osmini finala Andreja Golubjeva iz Kazahstana u dva seta - 6:1, 6:2.

Đoković je rutinski odradio posao u duelu sa 107. teniserom na ATP listi i ostvario četvrtu pobedu u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.

Za razliku od jučerašnjeg susreta sa Kanađaninom Pospišilom, koji je bio njegov prvi meč nakon osvajanja Australijan Opena, Đoković je danas odmah uhvatio odgovarajući ritam i s lakoćom nadigrao rivala.

Prvi set dobio je ekspresno, u drugom je Golubjev pokušavao da zaustavi nalete srpskog asa, međutim, za ozbiljniji otpor nije imao ni snagu ni kvalitet.

Đoković je bez ikakvih problema kontrolisao situaciju na terenu i posle dva brejka okončao borbu nakon sat igre, iskoristivši prvu meč loptu.

"Imao sam jedan meč pre ovog, što mi je omogućilo da se malo lagodnije osećam na terenu, pa sam zato pokušavao da protivniku oduzmem vremena za reakciju. Bio je ovo bolji nastup nego jučerašnji, nadam se da ću napredovati kako turnir bude odmicao", rekao je Đoković.

Srpski teniser u četvrtfinalu čeka Turčina Marsela Ilhana, koji je načinio iznenađenje savladavši 13. igrača sa ATP liste, Španca Felisijana Lopeza - 3:6, 7:5, 6:3..

Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, Đoković je do sada osvajao četiri puta - 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

Prvi set

U prvih pet gemova prvog seta, Novak je najpre tražio način da se razigra, a potom je napravio brejk. Prednost stečena oduzimanjem servisa rivalu je potvrđena u petom gemu prvog seta. Do kraja prvog dela igre, Novak je samo pojačavao ritam, pa je Golubjev ostao na jednom osvojenom gemu.

Drugi set

Očigledna je bila razlika u klasi, čak i pored toga što Đoković nije pokazivao preveliku želju, pa je protivnik došao do drugog gema u čitavom susretu (0:1). Nije pokušavao Golubjev nešto da promeni, već se pomirio sa sudbinom da nema oružje koje može da ugrozi Novaka (1:1).

Četiri poena u nizu donela su novi brejk za prvog tenisera sveta koji je samouvereno gazio ka pobedi, a onda je došao i do potvrde stabilne igre (3:1). Kazahstanac se ipak izvukao u petom gemu i smanjio na (3:2).

Od tog momenta Novak je potpuno zagospodario terenom i sa tri uzastopna gema završio posao za manje od sata igre.

Tok meča

Đoković je u prvom kolu pobedio Kanađanina Vaseka Pospišila (63) rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Golubjev je 107. teniser na ATP listi. On je u prvom kolu savladao kvalifikanta Fabrisa Martina rezultatom 7:5, 6:4. Sva tri dosadašnja međusobna duela protiv dva meseca mlađeg rivala srpski teniser je rešio u svoju korist.Pobednik ovog duela igraće u četvrtfinalu sa boljim iz meča Marsel Ilhan (Turska) - Felisijano Lopez (Španija). Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond veći od 2,5 miliona dolara. Novak je četiri puta turnir u Dubaiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track