DA SE ZNA KO JE MVP NBA LIGE! Jokić i Nagetsi se NE PREDAJU - Denver pregazio Minesotu! IMPRESIVAN DABL-DABL ČUDESNOG SRBINA!
Foto: David Berding / Getty images / Profimedia

brejk

DA SE ZNA KO JE MVP NBA LIGE! Jokić i Nagetsi se NE PREDAJU - Denver pregazio Minesotu! IMPRESIVAN DABL-DABL ČUDESNOG SRBINA!

Košarka -

Šampion je uspeo da vrati jedan brejk, jedna asistencija delila Jokića od tripl-dabl učinka!

Košarkaši Denver Nagetsa smanjili su zaostatak u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije (2:1), pošto su u trećem meču deklasirali Minesotu u "Target centru" rezultatom 117:90.

Od početka do kraja Denver je imao apsolutnu kontrolu na terenu. Odigrali su Nagetsi najbolju partiju u ovogodišnjem plej-ofu i zasluženo stigli do ubedljivog trjumfa protiv odličnog rivala. U prvom poluvremenu blistao je Džamal Marej, a u nastavku se razgoropadio MVP NBA lige Nikola Jokić.

Po ko zna koji put u karijeri Jokiću je jedna asistencija nedostajala da upiše tripl-dabl. Meč je završio sa 24 postignuta poena (10/18 šut iz igre), 14 skokova i devet asistencija. Marej je takođe ubacio 24 poena, 18 u prvom poluvremenu, a upisao je i pet asistencija na ovoj utakmici. Sjajan učinak imao je i Majkl Porter Junior koji je meč završio sa 21 postignutim poenom.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 19 poena, dok je Karl Entoni Tauns ubacio 14.

Sa sjajnom energijom ušli su Nagetsi u ovaj meč. Odlično su kontrolisali defanzivni skok, birali sjajna rešenja u napadu i to se odmah odrazilo na sam rezultat. Napravili su seriju u finišu prve deonice i stigli do +8 (20:28). Trojkama Holideja i Mareja otvorili su drugi period igre. Minesota nije imala rešenje u napadu, s druge strane, Jokić je sjajno razigravao saigrače i Denver je u drugoj četvrtini ekspresno stigao do +25. Brzom serijom 7:0 Vukovi su uspeli da smanje zaostatak, ali nakon tajm-auta Majka Melouna Nagetsi su ponovo preuzeli kontrolu. Do kraja prvog poluvremena uspeli su da sačuvaju visoku prednost (41:56).

Nastavili su sjajno da šutiraju za tri poena Nagetsi i u trećoj deonici. Gordon je ubacio tri trojke, zatim je sa linije tri poena bio precizan i Porter, pa je aktuelni šampion pobegao na +22 (50:72). Razigrao se i Nikola Jokić, ubacio je 11 poena u ovoj deonici i vodio svoj tim do nedostižne prednosti.

Nisu popuštali Nagetsi ni u poslednjoj deonici. Rutinski su sačuvali ogromnu prednost i zasluženo stigli do važnog brejka u "Target centru".

U narednom meču učiniće sve da izjednače rezultat u seriji i vrate prednost domaćeg terena.

MINESOTA - DENVER 90:117

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Kraj utakmice! Minesota - Denver 90:117, ubedljiva pobeda Nagetsa!

Na pet minuta pre kraja utakmice Meloun je izveo svog najboljeg igrača Nikolu Jokića iz igre.

109:75 vodi Denver - Prednost Nagetsa raste iz minuta u minut. Minesota se potpuno predala, jedva čekaju da se utakmica završi. Starteri Vukova izašli iz igre.

100:75 vodi Denver - Jokić se vratio na teren i nastavio da poigrava sa odbranom Minesote, njegov 22 poen na ovom meču!

Jokić je ostao na klupi na startu poslednje deonice.

Treća četvrtina:

Kraj treće četvrtine, Minesota - Denver 66:93! Denver uništava Vukove u Target centru.

88:84 za Denver - Kako igra Nikola u ovim momentima! 11 poena Srbina u ovoj deonici.

86:62 za Denver - Konačno trojka Jokića!

83:59 za Denver - Raste prednost Nagetsa! Četiri vezana poena Jokića i sjajna asistencija za zakucavnje Gordona!

79:59 za Denver - Sjajan potez Nikole Jokića, Denver održava visoku prednost.

72:50 za Denver - Sjajno šutira Denver na ovom meču! Posle tri trojke Gordona u ovoj deonici i Porter je iz kontre bio precizan za tri poena. Nagetsi imaju najveću prednost na meču.

59:43 za Denver - Trojka Gordona na startu treće deonice!

Druga četvrtina

Kraj prvog poluvremena! Minesota - Denver 41:56! Najbolje poluvreme Nagetsa u ovoj seriji. Odlična rola Holideja i konačno sjajna partija Džamala Mareja. Nikola Jokić nema sjajan poenterski učinak, ubacio je sedam poena, ali je kontrolisao defanzivni skok i sjajno razigravao saigrače. Na poluvreme je otišao sa sedam poena, devet skokova i šest asistencija.

56:38 za Denver - Marej igra odlično na ovom meču, postigao je trojku posle asistencije Nikole Jokića, trenutno ima 18 poena.

45:32 za Denver - Serija Minesote 7:0, Majk Meloun odmah traži tajm-aut.

45:25 za Denver - Trojka Kristijana Brauna, Denver ima ogromnu prednost!

42:25 za Denver - Velika prednost za Nagetse, trener Minesote je primoran da zatraži tajm-aut.

40:25 za Denver - Odlična igra Nagetsa na ovom meču, Jokić deli asistencije!

34:20 za Denver - Dve vezane trojke ekipe iz Kolorada - Holidej, pa Marej, najveća prednost Nagetsa u ovoj seriji.

Prva četvrtina

Kraj prve deonice, Minesota - Denver 20:28. Nikola Jokić ima pet poena, pet skokova i jednu asistenciju!

28:20 za Denver - Sjajan potez Jokića i najveća prednost za Nagetse na ovom meču.

21:16 za Denver - Prvi poeni Jokića iz igre!

17:16 za Denver - Na tri minuta pre kraja prve deonice Jokić upisuje svoj prvi poen sa linije za slobodna bacanja.

14:12 za Denver - Dobra energija Nagetsa na ovom meču. Pet vezanih poena raspoloženog Portera Juniora.

10:11 za Denver - Nema lakih poena za Nagetse. Sjajno čuvaju Vukovi Jokića na startu ovog meča, samo jedan šut uputio je Nikola u dosadašnjem toku meča.

9:9 - Uzbudljiv početak utakmice, Minesota je već ubacila tri trojke.

6:2 za Minesotu - Denver je poveo poenima Džamal Mareja, ali Edvards i Tauns ubacuju trojke i Minesota stiže do prednosti na startu meča.

3.45 - Utakmica je počela!

Uoči meča:

Zagrevanje:

Startna petorka Denvera

Džamal Marej, Redži Džekson i Kentavijus Kaldvel-Poup zbog problema sa povredama bili su pod znakom pitanja, ali Meloun će ipak moći da računa na njih na ovom meču.

Dolazak Nagetsa u dvoranu

Pogledajte kako je izgledao dolazak košarkaša Nagetsa u dvoranu u Mineapolisu! Jokić još jednom oduševio stajlingom.

Posle šokantnih poraza na pred svojim navijačima, aktuelni šampion nalazi se na ivici ambisa. Trenutno imaju ozbiljan zaostatak u seriji (0:2) i biće im potrebno pravo čudo da se vrate u igru.

Jedno je sigurno, Jokiću i ekipi neće biti nimalo lako protiv sjajnih Vukova. Igraju fenomenalnu košarku, deluju nezaustavljivo od starta plej-ofa i sada imaju priliku da završe posao pred svojim navijačima. Propisno su "prebili" i nadigrali aktuelne šampione u prve dve utakmice ove serije i ako nastave u istom ritmu Nagetsima se smeši "metla".

Ako neko može da im stane na put i poremeti planove, to je najbolji igrač NBA lige i trostruki MVP - Nikola Jokić.

Edvards vs Jokić

Najbolji igrač u prve dve utakmice ove serije bio je fantastični Entoni Edvards. Na prvom meču je ostvario plej-of rekord karijere sa 43 postignuta poena (17-29 šut iz igre, 7sk, 3as), a u drugoj utakmici je zabeležio 27 poena.

Amerikanac ima sjajnu sezonu, nalazi se u fenomenalnoj formi. Bekovska linija Denvera nije odradila dobar posao u odbrani na utakmicama u Bol areni, dozvolili su Edvardsu da "eksplodira" i to je skupo koštalo ekipu. Moraće da odrade dosta bolje posao u odbrani ukoliko žele da njihov tim zabeleži prvi trijumf.

S druge strane, jasno je da je apsolutni lider u svim segmentima igre Nikola Jokić, koji igra još jednu fantastičnu sezoni pred treću utakmicu je zasluženo dobio MVP nagradu, treći put u karijeri. Sav fokus je na Jokiću, oko koga se vrti cela koncepcija ekipe Nagetsa.

U prvom meču Jokić je bio najefikasniji u svom timu sa 32 poena, devet asistencija i osam skokova. Međutim, na drugoj utakmici odbrana Minesote je sjajno odradila posao, pa je Nikola meč završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija.

Kurir sport/J.M.

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track