JAPANAC LAKO DO POBEDE: Troicki položio oružje pred Nišikorijem
Foto: AP

Srbin poražen za samo 64 minuta

JAPANAC LAKO DO POBEDE: Troicki položio oružje pred Nišikorijem

Tenis -
Troicki je poražen u trećem kolu Majamija od petog tenisera sveta Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2

MAJAMI - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Japaniju.Troicki je poražen u trećem kolu od petog tenisera sveta Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i japanskog tenisera, a treći trijumf Nišikorija. Meč je trajao samo 64 minuta.Japanac će u osmini finala igrati sa pobednikom duela između Belgijanca Davida Gofana i Poljaka Jiržija Janovica.Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 5.381.235 dolara.

TOK MEČAI setTroicki je bio prvi na servisu, ali je praktično poklonio gem Japancu, koji je kaznio sve greške srpskog tenisera. Troicki je uzvratio ribrejkom, a onda je na svoj servis stigao do prvog vođstva na meču, 2:1. Japanac je izjednačio na 2:2, a onda je napravio još jedan brejk. Nišikori je potom rutinskom igrom dobio prvi set rezultatom, 6:2.II setTroicki je dobio prvi gem u drugom setu, a onda je Japanac izjednačio na 1:1. Nišikori je potom napravio brejk, a onda je Viktor zatražio medicinski tajm-aut zbog bolova u leđima. Japanac je potom potvrdio brejk i poveo 3:1. Troicki je smanjio na 3:2, a onda je Nišikori nastavio seriju i sigurno stigao do pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track