VIDEO NEDODIRLJIV: Novak pregazio Nadala za 29. uzastopni trijumf i šestu krunu u Pekingu
Foto: Reuters

Kineski car

VIDEO NEDODIRLJIV: Novak pregazio Nadala za 29. uzastopni trijumf i šestu krunu u Pekingu

Tenis -
Đoković je u 45. duelu sa Nadalom stigao do 22. pobede, a španski teniser i dalje ima pobedu više u međusobnim susretima
1 / 5

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Pekingu, pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 6:2, posle nešto više od 90 minuta igre.

http://www.youtube.com/watch?v=ND-tO5lr5R8

Ovo je bilo 12. uzastopno finale Đokovića ove godine, a šesti trofej u Pekingu u kojem nikada nije izgubio. Srpski teniser odlično je započeo meč pošto je već na startu oduzeo servis Nadalu i poveo sa 2:0. Đoković se tu nije zaustavio već je i u sedmom gemu prvog seta napravio još jedan brejk, dok je u narednom gemu sigurnom igrom potvrdio osvajanje prvog seta.

U drugom setu pri rezultatu 1:1 u gemovima, Đoković je stigao do 0:30 na servis rivala, a posle drugog poena Španac se požalio na povredu stopala, pa je meč prekinut kako bi mu se ukazala medicinska pomoć. Kada se vratio na teren srpski teniser napravio je novi brejk, a zatim i vrlo brzo poveo sa 4:1. i tada je bilo evidentno da se Nadal pomirio sa novom pobedom Đokovića.

Svetski broj jedan je još jednom prikazao odličnu igru i potvrdio da je u ovom trenutku u izuzetnoj formi pošto je čitav turnir odigrao na visokom nivou.

Đoković je u 45. duelu sa Nadalom stigao do 22. pobede, a španski teniser i dalje ima pobedu više u međusobnim susretima.

Turnir u Pekingu igrao se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.

Tok meča

6:2 - Gotovo je! Novak je kineski car - 29. pobeda za redom, 6. titula u Pekingu

5:2 - Nadal je uspeo da se spase i ostane u meču

5:1 - Briljantan tenis sa obe strane mreže, ali Novak ne dozvoljava Nadalu da se vrati u meč

4:1 - Đoković pravi drugi brejk i krupni koracima ide ka novoj tituli

3:1 - Novak je potvrdop brednost brejka stečenu u prošlom gemu

2:1 -Nadal je zbog problema sa stopalom zatražio medicinski tajm aut, ali nastavio je meč. Po povratku Španca na teren Novak je došao do dve brejk i uspeo je da ih iskoristi. Pre toga odigrana su dva fenomenalna poena

Nadal je zbog problema sa stopalom zatražio medicinski tajm aut, ali nastaviće meč

1:1 - Bilo je opet neverovatnih poteza i poena, a Novak je uspeo da dobije gem posle igre na razliku

0:1 - Nadal je uspeo da osvoji prvi gem drugog seta

Drugi set

6:2 - Đoković je rutinski završio prvi deo posla

5:2 - Uz sjajne poene Đoković je još jednom brejknuo Nadala i sada servira za osvajanje prvog seta

4:2 - Nadal je imao dve brejk lopte, ali je Novak još jednom uspeo da se izvuče i sačuva prednost stečenu u prvom gemu

3:2 - Nadal od početka meča prati ritam Đokovića, tako da gledamo odličan tenis, u kom prvi igrač sveta deluje agresivnije i odlučnije. Španac je ipak, uspeo da posle brejka koji je pretrpeo na početku, dobije naredna dva gema u kojima je servirao i zadrži neizvesnost

3:1 - Novak je odservirao prvi as i lagano sa samo jednim izgubljenim poenom dobio je treći gem, drugi na svoj servis

2:1 - Nadal je sa dva vinera iz servisa uspeo da skine nulu sa semafora

2:0 - Igralo se na razliku, ali je Novak uspeo da se izvuče bez spasavanja brejk lopti

1:0 - Novak je dobnro počeo meč. Sa dva sjajna udarca i dve greške Nadala došao je do brejka

Prvi set

Novak Đoković i Rafael Nadal imali su pre nedelju dana pripremu za ovaj meč, pošto su na Tajlandu odigrali egzibicioni susret u kome je Novak slavio sa 2:0. U dosadašnjem toku njihovih karijera odigrali su 44 okršaja, a španski teniser još uvek ima prednost i vodi sa 23:21.

Prvi teniser sveta je do finala stigao bez izgubljenog seta, a pred njegovim reketom redom su “padali” Simone Boleli, Žang, Izner i David Ferer.

Španac, Rafael Nadal, na najnovijoj ATP listi zauzima osmu poziciju, a nakon dužeg vremena odigrao je dobar turnir i došao do finala. Za razliku od Novaka, Rafa je izgubio set do finala, ali je dobro počeo turnir.

U prvom kolu teniser iz Španije eliminisao je Kineza Vua, zatim i Pospišila sa 2:0. U trećem kolu je izgubio jedan set od Soka, ali je zato u polufinalu bio bolji od Fonjinija sa maksimalnih 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track