(VIDEO) NEKA PADNE I NADAL: Đoković na današnji dan već osvajao Peking
Foto: Fonet

Istorija

(VIDEO) NEKA PADNE I NADAL: Đoković na današnji dan već osvajao Peking

Tenis -
Srbin je pre šest godina savladao Marina Čilića sa 6:2, 7:6

Srpski teniser Novak Đoković će od 13.30 sa Rafaelom Nadalom igrati finale Otvorenog prvenstva Kine, a interesanto je da je na današnji dan pre šest godina osvojio titulu na turniru u Pekingu pobedom nad Marinom Čilićem iz Hrvatske 6:2, 7:6 (4).

Đoković je tada do 14. titule u 25 finala u karijeri stigao posle 169 minuta igre u finalu. U meču koji je u prvom setu prekinutn skoro 90 minuta zbog kiše, oba tenisera su prikazala dobru igru i odigrala nekoliko fantastičnih poena, ali i napravili dosta grešaka.

Čilić je bolje počeo meč. U prvom gemu je imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio, kao i još dve u petom gemu prvog seta pri rezultatu 2:2. Tada je kiša prekinula meč, a u nastavku seta dominirao je Đoković. Međutim, u drugom setu situacija je bila znatno drugačija jer je srpski teniser lako prepuštao svoj servis Čiliću, a Hrvat je to dobro koristio i dva puta došao u situaciju da servira za set. Ipak, Đoković je uspeo da u tim trenucima uzvrati protivniku i oduzme mu servis, a na kraju i da zahvaljujući nervozi Čilića iznudi taj-brejk u kojem je bio bolji.

Đoković se danas sa Nadalom sastaje 45. put (Španac vodi 23:21), a u Pekingu ima niz od 27 uzastopnih trijumfa i šest titula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track