ŠABAN ŠAULIĆ SE ODUVEK PLAŠIO GOCE: Jedva sam je smuvao, tražio sam pomoć prijatelja!
Foto: Dragan Kadić

Stars FLEŠ

ŠABAN ŠAULIĆ SE ODUVEK PLAŠIO GOCE: Jedva sam je smuvao, tražio sam pomoć prijatelja!

Stars -

Bila je jedna od najlepših Beograđanki i rekao sam prijatelju da nikada nisam video lepšu ženu

Kralj narodne muzike kaže da je zbog svoje stidljivosti i povučenosti morao da traži pomoć prijatelja kako bi ga Goca primetila.

- Sredinom sedamdesetih sam preko druga i cimera Žike upoznao Gordanu. Bila je jedna od najlepših Beograđanki i rekao sam Žiki da nikada nisam video lepšu ženu. Prvi put smo izašli s njom i njenom drugaricom, ali sam ja kod Goce odmah doživeo fijasko. Izveli smo ih na Adu, tamo smo pili sokove i ćaskali, ali sam ja bio toliko stidljiv da sam molio Žiku da priča umesto mene. Nisam bio od akcije. Moja reč je bila kao dukat, kad nešto progovorim, svi su u čudu. Bilo me je sramota da pričam s njom - rekao je Šaban.

foto: Privatna Arhiva

Ono što je Šaulića najviše sputavalo u udvaranju supruzi jeste što ona tada nije ni bila čula za njega.

- Bio sam pun sebe kad smo se našli s njih dve. Računao sam, ja sam Šaban Šaulić, ona mene zna, imam dve-tri ploče. Kad ono međutim. Goca mi kaže: „Ja slušam samo zabavnu muziku. Nikada nisam čula za tebe.“ Žika joj je onda objašnjavao da sam ja hit, zvezda. Bio sam u mukama i sećam se da sam šapnuo Žiki: „Učini nešto“ - kaže pevač kroz smeh.

Led se otopio tek kad je Goca došla na njegov koncert.

- Pozvao sam je na moj nastup u Kraljevu i Gordana je tada videla da me ljudi vole, da imam neko ime, da kada pevam, da je to erupcija oduševljenja. Malo-pomalo, desila se ljubav. Mada, verujem da se njoj to upravo i svidelo, to što nisam bio napadan, bio sam običan čovek - rekao je Šaban u emisiji „Iz profila“.

Izokola

NISAM SMEO DA JE ZAPROSIM

Pevač je i nakon što je uplovio u vezu s Gocom ostao dosledan sebi i nastavio da bude stidljiv, pa ju je jedva zaprosio.

- Moja supruga i ja smo se vrlo kratko zabavljali jer sam je ja odmah zaprosio. Mada, i to je bilo jedva, izokola. Rekao sam joj: „Je l‘ bi ti ostala sa mnom?“ Srećom, ona je shvatila šta je pitam. Bilo me je sramota da joj kažem - priča Šaban.

Jelena Stuparušić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track