Bojana Stamenov pobrala ovacije
Foto: D

Svečanost - Otvorena 60. Evrovizija u prestonici Austrije

Bojana Stamenov pobrala ovacije

Stars -
ZAPAŽENA Srpska predstavnica u društvu Marije Šerifović, Leontine Vukomanović i Saše Mirkovića briljirala na ceremoniji koja je upriličena povodom otvaranja Pesme Evrovizije u Beču
1 / 2 Foto: Damir Dervišagi

Velikim defileom svih učesnika ispred gradske većnice Rathaus svečano je otvorena jubilarna, 60. po redu Pesma Evrovizije.Austrijska prestonica ove godine ugostila je 40 izvođača, predstavnika svojih zemalja, među kojima je i naša Bojana Stamenov. Bojana je 34. prodefilovala crvenim tepihom, a publika ju je dočekala ovacijama. Bečom se orilo „Srbija! Srbija!“, što ne treba da čudi s obzirom na to da je glavni grad Austrije meka srpske dijaspore.

Brani boje Crne Gore... Knez
Brani boje Crne Gore... Knez

Predstavnici Srbije društvo na crvenom tepihu pravili su pevačica Marija Šerifović, koja je pre osam godina Srbiju dovela na muzički tron Evrope, zatim autor pesme Vladimir Grajić Graja, kao i Saša Mirković, koji je pre nekoliko godina doprineo Marijinoj pobedi na Evroviziji. Veliki broj građana Beča okupio se ispred gradske većnice, gde je održana ceremonija, a gotovo svakog izvođača nagrađivali su aplauzom. Zanimljivo je dodati da su organizatori oduzimali zastave posetilaca koji su dolazili da bodre svoje favorite, čime su hteli da izbegnu favorizovanje određenih delegacija.

Trijumfovala prošle godine... Končita Vurst
Trijumfovala prošle godine... Končita Vurst

Prošlogodišnja pobednica Evrovizije Končita Vurst otvorila je defile izvođača. Izvođači su se trudili da budu originalni i da što više privuku pažnju medija, pa je tako predstavnica Islanda došla bosa, dok je predstavnik Moldavije došao okovan bukagijama.Nakon defilea svi izvođači primljeni su na koktel kod gradonačelnika Beča, a potom je upriličena zabava.(Z. S. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track