Tragedija

Štutgart: Turkinja sa sedmoro dece izgorela u požaru

Planeta

Autor:

U vatri je nastradalo najmanje osam osoba, među kojima je sedmoro maloletnika

turkinja, požar, deca, izgoreli, sedmoro, baknang, štutgart, rojters

ŠTUTGART - Turska državljanka i sedmoro dece, poginuli su u požaru koji je, oko 4,30 časova, izbio u jednoj zgradi u jugozapadnom delu Nemačke.

Policija za sada, kako prenose mediji, nema dokaza da je požar podmetnut, ili da se u pozadini događaja nalazi mržnja prema strancima, prenose nemački mediji.

Požar, čiji uzroci, takođe, još nisu rasvetljeni, izbio je u noći između subote i nedelje u jednoj zgradi sa više stanova.

Policija i dalje istražuje uzroke nesreće, među kojima se pominje mogućnost neispravnog šporeta.

Prvi alarm za požar dat je jutros u 4.30 sati, a u zgradi se u tom momentu nalazilo najmanje 13 osoba, premda policija ne isključuje mogućnost da ih je bilo i više.


Materijalne štete se procenjuju na šestocifreni iznos, a policija se nada da će do posle podne biti ugašeni poslednji tinjajući znaci vatre.

Nemačku su više puta potresala saznanja o požarima, gde su žrtve turskog porekla. Tako je, pre nekoliko godina, u požaru u Forćajmu u Baden-Virtembergu, u kući nastanjenoj uglavnom strancima, bilo reči o tome da je on bio podmetnut.

Nemačku je početkom 2008. godine godine potresao požar koji se dogodio u Ludvigshafenu, u kom je stradalo devet osoba turskog porekla.

Mesto požara posetio je tada čak i predsednik turske vlade Redžep Tajip Erdogan, koji je u to vreme bio u Minhenu na međunarodnu konferenciju o bezbednosti.

Požar u Ludvigshafenu, za koji su postojale špekulacije da je podmetnut iz mržnje prema strancima, bila je tada jedna od tema razgovora kancelarke Angele Merkel s Erdoganom.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ceo svet me zna jer sam zvezdetina, volim da popijem kafu gde me ne znaju Vesna Zmijanac, neprepoznatljiva

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!