Tijanićevim miljenicama skresane plate na RTS!
Foto: Fojto Kurir

Nikola Mirkov rešio da Javni servis malo prištedi

Tijanićevim miljenicama skresane plate na RTS!

Društvo -
Prvi čovek Radio-televizije Srbije nije odobrio predložene stimulacije Tijanićevim omiljenim voditeljkama Maji Nikolić, Nataši Miljković, Oliveri Kovačević i Maji Žeželj

BEOGRAD - Više im niko ne čuva leđa.Nikola Mirkov, v. d. direktora Radio-televizije Srbije (RTS), odbio je da potpiše predložene stimulacije uz platu koje je Aleksandar Tijanić svakog meseca davao svojim miljenicima. Među njima su autor „Žikine šarenice“ Živorad Nikolić, kao i voditeljke Nataša Miljković, Maja Nikolić, Olivera Kovačević, Maja Žeželj, koje su u RTS prozvali „crne udovice“, saznaje Kurir. Astronomske plateZbog toga je nastao opšti haos na ovoj televiziji, a prema rečima našeg izvora, Mirkov je rešio da zavede red u Javnom servisu Srbije, što preplaćenima ne odgovara.- Novi direktor je počeo od smanjenja astronomskih plata. Zahvaljujući tome što je Tijanić pojedine ljude gurao i štitio, oni su imali neverovatne prihode. Mesečno su dobijali varijable na platu i stimulacije koje su zbirno išle i do nekoliko hiljada evra - priča izvor Kurira.Ipak, dodaje, tome će doći kraj.- Mirkov je odbio da potpiše te stimulacije, a planira da poveća plate radnicima koji vredno rade, a primaju 20.000 ili 25.000 dinara. Takođe će pooštriti kontrolu zaposlenih koji zabušavaju - priča izvor Kurira.On dodaje da je problem u RTS i to što honorarci rade po dve godine, a da ne dobijaju isplate.Po dnevniku 50.000 dinaraMeđu Tijanićevim miljenicama je i voditeljka dnevnika Maja Žeželj, koja je - prema rečima našeg izvora - za vreme Tijanićevog šefovanja dobijala posebne bonuse.- Maja Žeželj je za jedno vođenje dnevnika dobijala bonus od 50.000 dinara. Tako je ova petorka miljenika imala mesečna primanja kojima može da se kupi jedan solidan polovan automobil - kaže naš izvor.Međutim, Maja Žeželj nije bila raspoložena da razgovara o svojoj plati, čak je bila zaprepašćena zbog našeg poziva.- Vi stvarno mislite da ću ja da razgovaram sa vama o mojoj plati?! Nemam komentar - oštro je rekla Žeželjeva.Maja Nikolić i Nataša Miljković se nisu javile na telefon do zaključenja broja.Jedan od razloga povremenog kašnjenja plate zaposlenima u RTS su serije Radoša Bajića.- Kad treba da se isplati velika suma za Bajićeve serije, zaposlenima u RTS obavezno kasni plata - kaže izvor Kurira.

Živorad Nikolić
Živorad Nikolić

Žika Nikolić i Olivera KovačevićONI NE ZNAJU ZA SMANJENJEAutor i voditelj „Žikine šarenice“ Živorad Nikolić kaže da ne zna za bilo kakvo smanjenje, ali je priznao da je imao dodatak na platu.- Ne znam da li je direktor odbio da potpiše te stimulacije. Otkako je on v. d. direktora, mi nismo imali uplate. Dosad sam imao varijabilan deo kao dodatak za ta četiri sata koja radim, ali to nije bilo ovo o čemu vi pričate. Za druge ne znam - rekao je Nikolić.Voditeljka Olivera Kovačević kaže da se njena plata nije menjala.- Moja plata je još ista kao što je bila za vreme Aleksandra Tijanića - kratko je odgovorila Kovačevićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track