Torta od palačinki

Torta od palačinki

Recept dana -

Sastojci- 250 g brašna- 1 kašika šećera- 3 jajeta- 6 dl mleka- 2 kašike maslaca ili ulja za pečenje palačinkiFil- 1/2 l mleka- 4 žumanca- 6 kašika šećera- 3 kašike gustina- 200 g tamne čokolade- 2 kašike maslaca sobne temperature- 1 dl slatke pavlake za šlagPripremaSastojke za palačinke staviti u posudu i mikserom ih izmešati u glatku smesu. Za to vreme pripremiti fil - u manju posudu staviti mleko na vatru da provri, pa ostaviti pola sata poklopljeno na sobnoj temperaturi. U međuvremenu u drugoj posudi mikserom umutiti žumanca, šećer i gustin. Kad mleko provri, skloniti ga s vatre te dodavati kašiku po kašiku vrućeg mleka na smesu s jajima i sve vreme mešati. Kad se jaja zagreju, smesu jaja i mleka sipati u ostatak mleka, vratiti je na vatru i uz neprestano mešanje kuvati 2-3 minute, dok ne počne da se zgušnjava. U drugu posudu staviti izlomljenu čokoladu i kuvan krem preliti preko nje pa dobro izmešati da se sve izjednači. Dodati i maslac i mešati dok fil ne postane gladak. Ohladiti ga, odvojiti oko 1/4 smese, a u ostatak umešati umućenu slatku pavlaku. Ispeći palačinke i naizmenično ih filovati kremom u oblik torte, ukrasiti po želji i poslasticu poslužiti rashlađenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track