Troškovi Branimira Glavaša plaćani sa tajnih računa!
Foto: Fonet

Misteriozni finansijer

Troškovi Branimira Glavaša plaćani sa tajnih računa!

Crna Hronika -
Tim novcem plaćan je i porez za vikendicu u Lukoranu, usluge čistačice ili troškovi putovanja nekih osoba u Mostar, gde je Glavaš na izdržavanju zatvorske kazne, a reč je o značajnim iznosima

ZAGREB - S tajnih računa Branimira Glavaša i novcem koji se nalazi u sefu na nepoznatom mestu godinama se pokrivaju njegovi različiti troškovi, otkako je u maju 2009. godine, nekoliko dana pre presude kojom je osuđen na 10 godina zatvora za zločine nad srpskim civilima, pobegao iz Hrvatske.

Hrvatski Jutarnji list poseduje deo evidencije o isplatama i uplatama na Glavaševe račune od 2011. do 2013. godine, a iz tih transakcija, koje se sprovode uz njegovo znanje i odobrenje, vidljivo je koliko je novca trošeno za različite svrhe, od plaćanja kućnih režija do kupovine satova.

Tim novcem plaćan je i porez za vikendicu u Lukoranu, usluge čistačice ili troškovi putovanja nekih osoba u Mostar, gde je Glavaš na izdržavanju zatvorske kazne, a reč je o značajnim iznosima. Glavaš je, inače, 2011. zamrzao svoju saborsku penziju od 11.000 kuna (oko 1.500 evra) da ne bi morao da plati 80.215 kuna osiječkom advokatu Ljiljani Banac, svu svoju imovinu, koja nije mala, pred kraj suđenja za ratne zločine prepisao je sinu Filipu.

I pored toga, Glavaš ima i više nego dovoljno novca kojim može da podmiruje brojne troškove, uključujući i poklone mladencima u svatovima na koje je odlazio njegov sin, izdatke za ručkove ili proslave rođendana.

U evidenciji isplata i uplata posebno je zanimljiva stavka "ulaz".Tako je u avgustu 2013. godine zabeležen ulaz od 100.000 kuna, u septembru 50.000 kuna, sledeći mesec još 95.000 kuna, a u dokumentima nije vidljivo odakle je taj novac stizao. Deo novca očito se nalazi i u sefu, jer se u oktobru 2011. godine pominje trošak od 5.000 i još 900 kuna za "otvaranje sefa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track