Uštipci s čvarcima i pohovani kupus
Foto: Profimedia

Doručak, ručak

Uštipci s čvarcima i pohovani kupus

Recept dana -

Sastojci: 500 g brašna, 200 g čvaraka, 3 jajeta, 10 g kvasca, 2 dl mleka, 5 dl ulja, soBrašno prosejati, posoliti i dodati kvasac prethodno rastopljen u mlakoj vodi. U posebnu posudu sipati mleko i vodu, a zatim dodati brašno i lagano mešati. U dobijeno testo dodati umućena jaja i usitnjene čvarke (ukoliko su veliki, usitnite ih, ali ne previše). Testo prekriti krpom i ostaviti da stoji oko dva sata na toplom mestu. Kada nadođe, kašikom ga vaditi i pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju. Uštipke služiti tople.

Pohovani kupusSastojci: 1 kg kupusa, 5 jaja, brašno, prezle, ulje, so, biber u zrnuKupus očistiti od spoljnih listova, izdubiti koren, pa celu glavicu staviti u lonac vrele vode i kuvati dok dobro ne omekša. Kupus ocediti, ohladiti i iseći na rebarca od 1-2 cm (paziti da se ne raspadnu). Svako rebarce uvaljati u brašno, umućena jaja i prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track