(18+) EVO GDE SE ORGIJA U BEOGRADU: Pogledajte mapu sving klubova u prestonici
Foto: Profimedia

Tajanstvene žurke

(18+) EVO GDE SE ORGIJA U BEOGRADU: Pogledajte mapu sving klubova u prestonici

Beograd -

Beogradski klabing vešto skriva od očiju javnosti svingere, gejeve i ostale VIP klabere. Klubovi u kojima se ove žurke održavaju nisu dostupni svima, jer mnogi Beograđani nisu ni čuli za njih

Stanovnici Svetogorske ulice kažu da su nekoliko puta na ulazu u zgradu videli maskirane ljude. Ako počnete da se raspitujete o ovim mestima, mnogi Beograđani će vam ispričati priču o tajanstvenim svingerskim žurkama koje se dešavaju jednom godišnje u zgradi pored Ateljea 212.

Ova zgrada spolja izgleda sasvim uobičajeno i niko od prolaznika koji tuda svakodnevno prolaze ne bi ni pretpostavio da su se u njenim prostorijama odigravale svakojake bahanalije.

Većina beogradskih klubova makar jednom mesečno organizuje VIP žurke za odabrane klabere, ali srpska prestonica krije i mesta u kojima se takve žurke svakodnevno održavaju, ali samo za pozvane.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Navodno, vlasnik ovog misterioznog obekta je takođe misteriozni beogradski bogataš, koji je unutrašnjost svoje neobične rezidencije opremio najvećim luksuzom, jer su svingeri zapravo pripadnici samog „krema“ društva. Ova tajna je toliko dobro čuvana, da mnogi Beograđani nisu sigurni da li je u pitanju samo legenda, mada su nam stariji stanovnici Svetogorske ulice ispričali da su, na ulazu u ovu zgradu, nekoliko puta videli maskirane ljude. „Strejterima“ nije zabranjen ulaz u ove klubove, ali je zabranjen svaki vid osuđivanja i predrasuda.

Nekadašnja zgrada Državne štamparije danas krije mnoge zanimljive prostorije. Većina njih pretvorena je u studija u kojima se pravi muzika, ali u nekima od njih nalazi se privatni klubovi u kojima se skuplja beogradska gej populacija. Oni tu odlaze kako bi se sklonili od radoznalih pogleda i bili ono što jesu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

U zgradi pored Akademije likovnih umetnosti, nalazi se stan pretvoren u bar, koji za goste prima samo unapred najavljenu ekipu. Od žurki, rođendana, sedeljki, pa čak i intimnih filmskih večeri, oni koji su imali priliku da posete ovu gajbu kažu da je atmosfera potpuno opuštena i prijatna. To je zato što se ljudi koji ovde dolaze mahom dobro poznaju ili su iz iste ekipe, pa mogu bez problema da sede na podu i cirkaju piće.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Iako je stan sređen kao bar u kome možete kupiti bilo koje piće, svaki odabrani posetilac može, kao kad ide na žurku kod dobrog ortaka, da ponese sa sobom ono što želi da pije te večeri. Jedini uslov je da sa sobom donese pozitivne vibracije i piće koje je poneo podeli s drugima.

Još jedna misteriozna gajba krije u svojim odajama grupu odabranih beogradskih klabera koji znaju šta znači đuskanje do rane zore. Na ovom zavučenom mestu vrte najpoznatiji domaći di džejevi, poput Marka Nastića, Dejana Milićevića, Marka Milosavljevića, ali i mnogih iskusnih imena iz sveta inostranog di džejinga. U prostorijama ovog malog „raja“ za klabere, našle su se mnoge VIP face, a jedan od stalnih gostiju je poznati srpski glumac i veliki ljubitelj klabinga, Sergej Trifunović. Zato, kad sledeći put budete prolazili Sremskom ulicom u Beogradu, u sitne sate i čuli odzvanjanje basa elektronske muzike, znajte da se u jednoj od okolnih zgrada u tom trenutku dešava možda i najbolja žurka u Beogradu.

Foto printskrin
Foto printskrin

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja