BALŠA BOŽOVIĆ (DS) O BG BUDŽETU I JELCI: Metar plastične jelke na Trgu Republike plaćamo 5.500 evra
Foto: Stefan Jokić

Odbornik DS kritikovao predloženi gradski budžet za 2018.

BALŠA BOŽOVIĆ (DS) O BG BUDŽETU I JELCI: Metar plastične jelke na Trgu Republike plaćamo 5.500 evra

Beograd -

BEOGRAD - Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda Balša Božović krikovao je danas predloženi gradski budžet za 2018. godinu, rekavši da Beograd iz budžeta metar plastične jelke na Trgu Republike plaća 5.500 evra.

"Jedan metar plastične jelke 5.500. Ovakva korupcija i pljačka govori o tome da je ovo isključivo budžet za one koji su u vrhu gradske vlasti", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada.

Istakao je da budžet za 2018. godinu nije budžet za gradjane Beograda, već za one koji su na vlasti - gradonačelnika Sinišu Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića.

Božović je kazao da je jelka u Rimu tri puta jeftinija od jelke u Beogradu. Šta vam to govori? Ja ne znam kada će biti dosta za one koji svakodnevno pljačkaju gradjane koji ne mogu deci da obezbede kvalitetenu ishranu i uslove školovanja", kazao je Božović.

On je upitao "gde mi to živimo", rekavši da jedan vatromet košta 235.000 evra. "Kakva je ovo zemlja i kakav je ovo grad? Kada više nemate da deci obezbedite besplatne udžbenike za osnovnu školu, a imate jedan metar plastične jelke od 5.500 evra. Pa sa kim se oni šale? Ovo je vic, ovo nije budžet, ovo je pljačka nezapamćena do sada", kazao je Božović.

Naveo je da od predloženog budžeta nema dramatičnijeg, jer u njemu nema gradjanki i građana, nema dece, nema penzionera, kao ni onih kojima je pomoć najpotrebnija.

"Sve je naduvano i isprojektovano tako da isključivo zaradjuju oni", rekao je Božović i dodao da dok roditelji nemaju da kupe voće deci i da im obezbede kvalitetnu ishranu, grad Beograd s druge strane obezbedjuje koncert Ace Lukasa od 50.000 evra za Novu godinu.

"Nemoguće je da je sa 1,8 miliona dinara jarbol od 120 metara u međuvremenu poskupeo i vredi 1,9 miliona dinara po jednom metru", rekao je Božović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja