icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

U Zemunu veća protočnost i bezbednost saobraćaja

Završen važan posao

U Zemunu veća protočnost i bezbednost saobraćaja

Beograd
U delu Zemuna proširen je kolovoz, izgrađena dva autobuska stajališta pomerena u nišu i urađeno produženje za traku za levo skretanje u dužini od trideset metara

BEOGRAD - Veća protočnost, ali istovremeno i bezbednost saobraćaja obezbeđeni su na potezu ulica Aleksandra Dubčeka i Nikolaja Ostrovskog u Zemunu. Posle stručne analize podataka, Sekretarijat za saobraćaj i Direkcija za javni prevoz realizovali su vrlo važan posao koji omogućava da se u ovom delu grada saobraćaj ubrza, a da korisnici javnog gradskog prevoza budu bezbedniji.

 

Urađeno je sledeće: građevinska intervencija na proširenju kolovoza, izgradnja dva autobuska stajališta pomerena u nišu, te produženje za traku za levo skretanje u dužini od trideset metara. To je obezbedilo da dok autobus stoji i prima putnike, vozila nesmetano obilaze i nastavljaju put.

 

"Stručne službe su zaključile da je u delu Ulice Aleksandra Dubčeka, u zoni raskrsnice sa Ulicom 22. oktobra, moguće dislocirati stajalište javnog gradskog prevoza "22. oktobra", koje koriste vozila na linijama 17, 73, 82, 83, 88, 610 i 611, u smeru ka centru grada. Tako je i učinjeno i stajalište je pomereno unapred na odgovarajuću udaljenost od navedene raskrsnice. Krajnji cilj je bila veća protočnost saobraćaja i kapaciteta saobraćajnih traka, ali i nesmetano zaustavljanje vozila javnog prevoza van protočne saobraćajne trake. Dakle, obezbeđeni su i veća protočnost, ali i veća bezbednost u saobraćaju", kazao je gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan.

 

Prema projektu koji je uradio "Beograd put", u Ulici Aleksandra Dubčeka početkom decembra započeti su radovi na redefinisanju saobraćajnih površina. Radove je takođe izvodilo ovo javno komunalno preduzeće.

 

U okviru prve faze radova u delu Ulice Aleksandra Dubčeka izgrađena je i autobuska niša i na stajalištu "Industrija obuće", u smeru ka Keju oslobođenja, čime je omogućeno da se vozila javnog prevoza zaustavljaju na površini van protočne saobraćajne trake. Ovi radovi završeni su tokom protekle nedelje.

 

Kako je precizirao Bovan, planirano je da se radovi na ovom potezu nastave izgradnjom poluniše na stajalištu "22. oktobra" u Ulici Nikolaja Ostrovskog, u smeru ka Keju oslobođenja. Tako će se u potpunosti stvoriti preduslovi za veću protočnost saobraćaja na kompletnom potezu od Bulevara Mihajla Pupina do Glavne ulice u Zemunu.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...