NAJOPASNIJI IZBORI ZA VUČIĆA! Sponzori rezolucije se umešali i u izbore! POLOŽILI SVE KARTE DA GA SRUŠE I ZAUSTAVE SRBIJU!
Foto: EPA Sarah Meyssonnier Pool

NAJOPASNIJI IZBORI ZA VUČIĆA! Sponzori rezolucije se umešali i u izbore! POLOŽILI SVE KARTE DA GA SRUŠE I ZAUSTAVE SRBIJU!

Politika -

Predstojeći izbori pretvorili su se u odsudnu borbu za opstanak Srbije, onakve kakvu je svet dobro upoznao u poslednjih desetak godina. Ovo su sasvim sigurno najopasniji izbori za Aleksandra Vučića, čoveka koji je takvu državu izgradio i koji želi da je sačuva.

Aleksandar Vučić, kolekcija
foto: Instagram Printscreen

Sve ono što se dogodilo u poslednjih nekoliko nedelja, i na međunarodnom planu i na domaćem terenu, nedvosmisleno potvrđuje da su strani moćnici sinhronizovali akcije usmerene na uklanjanje glavne i zapravo jedine prepreke na njihovom putu slamanja i pokoravanja Srbije. Guranje lažne države Kosovo u Savet Evrope i pokušaj satanizovanja Srbije u Ujedinjenim nacijama pomoću rezolucije o genocidu u Srebrenicu samo su dva najeklatantnija primera žestokih udara koje Srbija ovih dana trpi. I zasad odoleva.

Strani faktori kojima smeta suverena, slobodna i nezavisna Srbija ekstra su se potrudili da sprovedu svoj plan i naprave na Balkanu još jednu potčinjenu zemlju koja će slepo i bespogovorno slušati diktat silnih.

Dragan Đilas
foto: Zorana Jevtić

Opozicija kao njihov adut, na njihovu žalost, pokazala je brojne slabosti i prezir većinske Srbije. A kako i ne bi kada su je vodili oni koji su na grbači sopstvenih građana, poput Dragana Đilasa, zaradili 619 miliona; oni koji su bezglavo preletali iz stranke u stranku u nadi da će sleteti na državne jasle; oni koji su preko opozicionog statusa jurili sebi unosne karijere... Narod jednostavno takve neće, ma kako ih stranci pakovali u sjajne i dopadljive celofane.

"Nova" lica

Na kraju, videli smo, i oni su digli ruke od njih. Rasturilo se sve u paramparčad, ali brže-bolje strani faktori pronalaze nova lica.

Vračar, pucnjava, OŠ Vladislav Ribnikar, Savo Manojlović
foto: Nemanja Nikolić

Eto, Savo Manojlović se ekspresno transformisao iz aktiviste NVO u perspektivnog kandidata za gradonačelnika Beograda. Dobrica Veselinović je od opozicionog epizodiste unapređen i instaliran u prvi ešalon, baš kao što je i Miki Aleksić postao barjaktar velikog pohoda rušenja Vučića i uspostavljanja sasvim drugačije vlasti u Srbiji. Da je povedu Savo, Dobrica, Miki i ostali asistenti nekih sa strane, Srbija bi svakako bila država koja bi bez kičme i časti pratila put koji joj neki drugi odrede, a ne njeni građani.

Opasnost je, dakle, velika. Sa svih strana se pokušava zanjihati postolje na kojem je Aleksandar Vučić dobro učvrstio i drži našu državu. Ovi izbori daleko prevazilaze političku borbu. Nije stvar samo u tome da se opozicija bori za šaku vlasti i privilegija. Ako se želi sagledati šira slika, onda svima mora da je jasno zašto se na ovim izborima mora odbraniti Srbija i njen čvrsto trasiran put nezavisne i suverene države, države prosperiteta i razvoja, države koja neće nikada kalkulisati oko svojih državnih i nacionalnih interesa, ma ko da joj drži mač nad glavom.

Teški izbori Profesor Fakulteta politički nauka Milan Petričković je u razgovoru za Kurir istakao da će ovi izbori svakako biti specifični, te da je bitno da izlaznost bude što veća.

Milan Petričković
foto: Kurir televizija

- Izbori će biti teški na sebi svojstven način, a to je zbog tih pritisaka, ucena, zbog svega što se događa spolja. Vučić je prosto jedna vrsta refleksije Srba gde god da žive. Ubeđen sam da će zbog učinjenih napora u odbrani naših interesa, spoljne politike, ekonomije, u stvaranju unutrašnje stabilnosti, privlačenja investicija... sve će se to odraziti na biračko telo, koje će ovo prepoznati i prikloniti se Vučiću - navodi profesor.

On smatra da bi bilo veoma dobro da bude velika izlaznost na predstojećim izborima.

- Na taj način bi se pokazalo svetu da postoji nekakav pravac, da postoji nacionalna usaglašenost i nacionalno opredeljenje u pravcu ideja koje zastupa ta opcija koju on vodi i o kojoj pričamo - rekao je Petričković.

Politički analitičar Dejan Miletić za Kurir takođe objašnjava važnost predstojećih izbora.

Dejan Miletić
foto: Kurir televizija

- Govorio bih o važnosti ovih izbora budući da su rastući pritisci i da bi jedan bolji rezultat SNS koalicije ili uopšte ove vladajuće strukture pokazao da je Srbija stabilna i da u stvari se veštački kreira određena nestabilnost i da postoji težnja da se ti pritisci spolja u stvari manifestuju i iznutra. Tako da je to jedna koordinisana akcija i dobro bi bilo za Srbiju da dođe do sličnog rezultata kao na republičkom nivou i na tim lokalnim nivoima i time bi se anestezirala za izvesno vreme cela ta koncepcija urušavanja Srbije iznutra - naglašava Miletić.

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track