DONACIJA GRADA BEOGRADA: Htina pomoć dobila 7 novih vozila
Foto: Beoinfo/Arhivska Fotografija

Najveža nabavka u poslednjih 10 godina

DONACIJA GRADA BEOGRADA: Htina pomoć dobila 7 novih vozila

Beograd -

BEOGRAD - Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć dobio je sedam novih vozila, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je to najveća nabavka vozila za Hitnu pomoć od strane Grada Beograda u poslednjih desetak godina.

"Iz dana u dan unapređujemo rad onih službi u gradu koje su važne za svakodnevni život građana", rekao je Mali i precizirao da će, od pomenutih sedam, dva sanitetska vozila otići za opštine Grocka i Mladenovac, a pet vozila koja ostaju u Gradskom zavodu prevoziće pacijente na dijalizu.

"Ovo pokazuje da stvarno svaki dinar koji uštedimo pokušavamo da, po prioritetima, damo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija", istakao je Mali.

Grad Beograd već godinu i po dana radi na tome da primarnu zdravstvenu zaštitu unapredi na najbolji mogući način, rekao je Mali i, podsetivši da je pre dva dana otvorena ambulanta u voždovačkom naselju Stepa Stepanović, najavio da će u roku od dve nedelje biti otvorena i zdravstvena stanica u naselju Jajinci.

Mali je istakao da je namera Grada da omogući ljudima da ne idu kilometrima daleko da bi dobili osnovnu pomoć ili pregled kod lekara već da to mogu da urade u svom komšiluku.

"Za narednu godinu planiramo Dom zdravlja u Borči, radićemo projekat za to. Građani Borče na taj Dom zdravlja čekaju četiri decenije. Želimo da napravimo ambulantu u Ugrinovcima, a gledaćemo da proširimo i Dom zdravlja u Obrenovcu", naveo je Mali.

On je naglasio da je Grad Beograd u saradnji sa Vladom Srbije već investirao više od 60 miliona dinara za sređivanje toaleta i krečenje svih 16 domova zdravlja na teritoriji grada Beograda.

"Mislim da je to velika stvar, da pokazuje da mislimo o onima kojima je pomoć najpotrebnija", dodao je Mali.

Direktor Hitne pomoći Beograda Goran Čolaković je rekao da će nova vozila puno značiti ljudima koji moraju da idu na dijalizu jer će sada imati kvalitetniji i komforniji prevoz.

"Hitna pomoć ima 25 ekipa koje dnevno prevoze pacijente tako da otprilike oko 150.000 prevoza se izvrši u toku jedne godine", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track