IZGRADNJA ZDRAVSTVENOG CENTRA I ŠKOLE: Vesić obišao radove
Foto: Beoinfo

Rešavanje višedecenijskih problema na Voždovcu

IZGRADNJA ZDRAVSTVENOG CENTRA I ŠKOLE: Vesić obišao radove

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić obišli su danas radove na izgradnji regionalnog zdravstvenog centra "Jajinci" i na Osnovnoj školi „Vojvoda Stepa” u Kumodražu.

Goran Vesić je zahvalio graditeljima koji rade nedeljom i zimi kako bi se ova dva važna objekta za opštinu Voždovac izgradila na vreme.

- Grad Beograd, od kako je izabrana sadašnja gradska vlast, ulaže velike napore da se u rubnim delovima grada koji su do sada bili zapostavljeni izgradi nedostajuća infrastruktura. Kada kažem infastruktura ne mislim samo na puteve, kanalizaciju i vodovod već i na poboljšanje uslova u ostvarivanju zdravstvene zaštite i prava na obrazovanje. Zato se na predlog, građana, a u saradnji sa opštinom Voždovac gradi regionalni zdravstveni centar u Jajincima koji će obezbediti da preko 50 hiljada građana ima adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu. Danas sam sa predsednikom opštine došao da proverim kako napreduju radovi jer prošlo dva meseca od početka radova, a rok za završetak radova je 20. mart. Pored toga, Ministarstvo prosvete u saradnji sa Gradom Beogradom, a zahvaljujući finansiranju Evropske investicione banke gradi 13 novih učionica i fiskulturnu salu u OŠ „Vojvoda Stepa” u Kumodražu koja je stara 121 godinu. I na ovom objektu radovi napreduju prema planu i očekujemo da budu završeni sredinom aprila – rekao je Vesić.

Aleksandar Savić je zahvalio Gradu Beogradu i Vladi Republike Srbije na svemu što čine za Voždovac.

- Ne prođe nedelja, a da gradski menadžer i drugi predstavnici Grada nisu na terenu rešavajući decenijske probleme koji postoje na našoj opštini - rekao je Savić i dodao da je pre samo tri dana menadžer Vesić naložio gradskim preduzećima da se hitno ukloni i nađe trajno rešenje za fekalno jezero u Kumodražu kao i za otvorene izlive kanalizacije ispod sela Kumodraž. Već danas je ponovo u Kumodražu i Jajincima rekao je predsednik opštine Voždovac.

On je istakao da će novi regionalni zdravstveni centar "Jajinci" imati površinu od oko 780 kvadrata, da će se sastojati od šest medicinskih službi.

-To su opšta medicina, pedijatrija, patronaža, ginekologija, stomatologija i laboratorija. Ovaj centar se gradi na prostoru srusene mesne zajednice a vrednost radova je 50 miliona dinara. Predviđeno je da stanica ima lift, grejanje i multisplit sistem a sam objekat okolina biće pokriveni video nadzorom – rekao je Savić.

Govoreći o OŠ „Vojvoda Stepa”, koja je stara 121 godinu, rekao je da je opština zahvalna zato što će ova škola konačno dobiti fiskulturnu salu i 13 savremeno opremljenih učionica". On se zahvalio gradu Beogradu na svemu što je učinio da se ova važna "rekonstrukcija škole u okviru koje će biti izgrađeno novih 2.506 kvadrata čija je vrednost 1 548 000 evra realizuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track