RADOST NA NOVOM BEOGRADU: Mališani dobili još jedno igralište
Foto: Beoinfo

obnova trajala dva meseca

RADOST NA NOVOM BEOGRADU: Mališani dobili još jedno igralište

Beograd -
BEOGRAD - Novobeogradski mališani dobili su još jedno igralište sa klackalicama, ljuljaškama, njihalicama, ali i gumenom podlogom, koje je danas posle obnove na upotrebu predao gradski menadžer Goran Vesić.

Igralište čija je obnova trajala dva meseca i koštala 3,9 miliona dinara, nalazi se u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 171-173, a kako je objasnio Vesić, ono je primer kako grad Beograd obnavlja igrališta na predlog građana.

"Ima mnogo naselja u Beogradu kojima nedostaju igrališta. Ove godine uradili smo ih skoro 70, što ćemo nastaviti i sledeće godine. Time pokušavamo da podignemo kvalitet života ljudi", rekao je Vesić.

On je pozvao Beograđane da daju predloge šta treba grad treba da uradi u okolini njihovih zgrada, bilo da je reč o igralištima, sređivanju ulaza ili ostalog što smatraju da je važno.

"Svaki predlog ćemo razmotriti. Trudimo se da u svakom kraju uradimo nešto kako bi ljudi videli da postoji neko ko brine i ko se trudi da im poboljša kvalitet života", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je zamolio građane da sačuvaju igralište koje su dobili jer, kako je podsetio, dešavalo se u nekim slučajevima da huligani demoliraju igralište svega 15-20 dana od završetka njegove obnove.

Član Gradskog veća Stevo Marušić istakao je da je zahvaljujući gradu Beogradu i JKP "Gradsko zelenilo" od početka ovog meseca urađeno nekoliko objekata na otvorenom, poput sportskog terena u Ulici Jurija Gagarina, dečijeg igrališta u Ulici Džona Kenedija i fitnes igrališa u Ulici Mihajla Pupina, a čija je ukupna vrednost radova 9,2 miliona dinara.

On je dodao da su u toku i radovi na uređenju javne površine u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, i da će to biti završeno do Nove godine.

Predsednik Opštinskog odbora SNS Novi Beograd Milinko Veličković istakao je da je grad Beograd realizovao mnogo inicijativa koje im je poslao taj odbor.

"Na Novom Beogradu radi se mnogo projekata, i to kapitalnih, možda najviše do sada u istoriji. To je rekonstrukcija Vinogradske ulice, parking u Ulici Zorana Đinđića, parking kod Instituta za majku i dete i još mnogo ovakvih igrališta", rekao je Veličković.

JKP "Gradsko zelenilo" osim igrališta u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, uredilo je i okolnu zelenu površinu sadnjom visokih lišćara, na površini od 1.334 kvadratnih metara.

Prilazna staza koja vodi do igrališta sanirana je i izrađena od armiranog betona, dok su stari i dotrajali rekviziti zamenjeni novim.

Postavljeno je šest novih rekvizita za igru dece, od čega su dve ljuljaške sa dva sedišta, vrteška, dve klackalice i njihalica, a namenjeni su za decu od pet do 12 godina.

Zastor od asfalta zamenjen je gumenim pločama koje zadovoljavaju ekološke standarde, a otporne su na UV zrake i atmosferske prilike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track