SINDIKAT GSP: Vratite nam kontrolu i naplatu karata, Apeks to ne radi dobro
Foto: Dado Đilas

120 godina radili taj posao

SINDIKAT GSP: Vratite nam kontrolu i naplatu karata, Apeks to ne radi dobro

Beograd -
BEOGRAD - Saobraćajni sindikat GSP Beograd založio se danas da poslovi kontrole i naplate karata ponovo budu dodeljeni tom preduzeću, jer će tako biti smanjenja izdvajanja iz budžeta, ali i zbog toga što, kako smatraju, privatni operater Apeks nije u stanju da obavlja te poslove.

U saopšenju se navodi da je još pre dve godine sindikat podržao predlog gradskih vlasti da grad otkupi većinski deo preduzeća Apeks, koje obavlja kontrolu i naplatu karata u javnom gradskom prevozu u Beogradu, ali da od toga nije bilo ništa.

Sindikat je naveo da su u prethodnih pet godina zaposleni u GSP više puta bili angažovani kao ispomoć Apeksu, što je pokazatelj da je GSP u stanju da to radi na efikasniji i transparentniji način, ali i da privatni operater nije u stanju da obavlja te poslove.

"Ove poslove je GSP Beograd uspešno obavljao 120 godina ali nam je taj posao oduzet i pod sumnjivim okolnostima ustupljen konzorcijumu koji je obećao povećanje prodaje od 30 odsto, ali to nije ostvareno - već je prihod smanjen.

Ukoliko poslove kontrole i naplate karata ponovo bude obavljao GSP Beograd, biće smanjena izdvajanja iz budžeta za najvećeg gradskog prevoznika", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track