SVE SAME TUČE, PUCNJAVE I UDESI: Devojčica (3) povređena kod Bigza
Foto: Kurir

Pune ruke posla za Hitnu pomoć

SVE SAME TUČE, PUCNJAVE I UDESI: Devojčica (3) povređena kod Bigza

Beograd -
Od hroničnih bolesnika lekarsku pomoć su najviše tražili neuropsihijatrijski pacijenti i osobe sa moždanim udarima. Na klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" pregledano je 20 pacijenata

BEOGRAD - U Beogradu je noćas više osoba povređeno u nekoliko saobraćajnih nesreća i tuča, a jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja na Banovom brdu, izjavila je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura.U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 20.47 sati u Bulevaru Vojvode Mišića kod Bigza povređena je trogodišnja devojčica usvojstvu putnika koja je zadobila tupu povredu glave i tela.U 22.05 na uglu ulica Cara Dušana i Dubrovačke u saobraćajnoj nesreći su povređene dve osobe. Muškarac od 62 godine u svojstvu vozača taksija zadobio je tupu povredu glave, nije bio u stanju da rekonstruiše događaje, pa postoji pretpostavka da je doživeo potres mozga, rekla je Macura.Druga osoba povređena u ovoj saobraćajnoj nesreći je 25-godišnja žena koja je vozila drugi atuomobil. Ona je zadobila tupu povredu glave i vrata i tupu povreda stomaka, kao i oguljotine.U 22.31 na uglu Birčaninove i Resavske 28-godišnji muškarac u svojstvu vozača zadobio je tupu povredu glave i vrata. U 2.40 časova u Resavskoj ulici ispred broja dva 22-godišnji mladić je zadobio trzajnu povredu vrata u saobraćajnom udesu.

U 19.51 u Zrmanjskoj ulici broj 14, na Čukarici, muškarac od oko 30 godina zadobio je visestruke prostrelne rane obe potklolenice, bio je svestan i komunikativan, ali sa niskim pritiskom i prebačen je u Urgentni centar na reanimaciju

U tuči koja se dogodila u 2.48 u jednom klubu u ulici Ćirila i Metodija jedna muška osoba je zadobila tupu povredu desne jagodične regije lica, kazala je Macura.U 3.30 na ulgu Čubrine i Ivan Begove povređen je 41-godišnji vozač taksija koji je zadobio tupu povredu cele leve noge.Ramo jutros u 5.44 sati na tramvajskoj stanici kod železničke stanice u tramvaju broj dva pretučen je 36-godišnji muškarac. On je zadobio višetruske povrede glave i lica i bio je poremećene svesti, pa je prevezen na reanimaciju.

Od hroničnih bolesnika lekarsku pomoć su najviše tražili neuropsihijatrijski pacijenti i osobe sa moždanim udarima.Na klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" pregledano je 20 pacijenata, šest je primljeno na bolničko lečenje i bila je jedna prinudna hospitalizacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track