VESIĆ O RADU NOĆNIH KLUBOVA: Od septembra trajno rešenje sa bukom i radnim vremenom
Foto: Beoinfo

Prijem za predstavnika skupštine stanara

VESIĆ O RADU NOĆNIH KLUBOVA: Od septembra trajno rešenje sa bukom i radnim vremenom

Beograd -

Gradski menadžer Goran Vesić primio je danas predstavnike skupština stanara zgrada iz Cetinjske ulice koji su najavili protest zbog buke iz noćnih klubova koja ometa njihov svakodnevni život, kao i nepropisnog parkiranja automobila na ulici tokom kasnih večernjih sati zbog čega ne mogu da priđu ulazima svojih zgrada.

– Razgovarao sam jutros o vašem problemu sa gradonačelnikom Sinišom Malim koji me je zamolio da vam prenesem da potpuno razume probleme sa kojima se suočavate, kao i da je saglasan da preduzmemo sve mere kako kratkoročne tako i dugoročne da rešimo problem koji nemate samo vi već i mnogo stanara u centru grada – rekao je Vesić predstavnicima stanara.

– Što se kratkoročnih mera tiče, od večeras nadležne gradske inspekcije, Komunalna policija i Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati Cetinjsku i okolne ulice i biće kažnjavani svi koji se nepropisno parkiraju, a posebno bahati vozači koji to rade na pešačkim prelazima i na ulazima u stambene zgrade. Pored toga, nadležne gradske inspekcije izvršiće vanredne kontrole nivoa buke u ugostiteljskim objektima. Dugoročne mere doneće trajno rešenje ovog problema. Izmenama gradskih odluka odredićemo zone u gradu u kojima ćemo jasno definisati kakva vrsta lokala može da se otvori u kom delu grada. To praktično znači da noćni lokali odnosno objekti u kojima nije dozvoljeno da rade posle 23 sata radnim danom i posle ponoći vikendom neće moći da se otvaraju u centru grada, kao i delovima grada koji su pretežno stambeni kako ne bi ometali uobičajeni život građana.

Odredićemo zone grada u kojima je moguće otvarati ovakve objekte i to će biti delovi grada u kojima ne žive građani. Na sličan način rešavamo problem buke sa splavova koja preko Save remeti život građana Starog grada i Savskog venca. Priprema se odluka koja zahteva da svi splavovi koji rade duže imaju potpunu zvučnu izolaciju. I na kraju, menjamo propise koje će omogućiti našim inspekcijama da nenajavljeno kontrolišu nivo buke, pare i mirisa u ugostiteljskim objektima jer sada moraju da se pre kontrole najave ugostiteljima. Očekujemo da završimo izmene ovih propisa do septembra i da konačno uvedemo red u ovu oblast – rekao je Vesić predstavnicima stanara.

Sastanku su prisustvovali Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove, Nikola Ristić, načelnik Komunalne policije Grada Beograda, Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine i Radoslav Marjanović, gradski odbornik sa Starog grada, koji je organizovao sastanak stanara i predstavnika grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track