VESIĆ: Postavljanje ploče sa imenom u Ulici Mome Kapora 6. septembra
Foto: Dragana Udovičić

Uslišana peticija

VESIĆ: Postavljanje ploče sa imenom u Ulici Mome Kapora 6. septembra

Beograd -
Tokom proleća sledeće godine realizovaće se izgradnja zelene površine zajedno sa stanarima i Fondacijom Momo Kapor, odnosno Ljiljanom Kapor, suprugom Mome Kapora, najavio je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će 6. septembra biti postavljena ploča u Ulici Mome Kapora u Beogradu, čime će simbolično početi rekonstrukcija te ulice, jer je u planu da se na proleće izgradi zelena površina i postavi Kaporova bista.

Vesić je na TV Pink rekao da će tog dana ta ulica biti zatvorena nekoliko sati i da će biti održan pesnički matine.

Gradski menadžer je rekao da je više od 100 stanara Ulice Mome Kapora uputilo peticiju Skupštini grada sa zahtevom da se ukloni benzinska pumpa sa mesta na kojem je predviđena zelena površina, posle čega su u Naftnoj industriji Srbije reagovali, tako da će pumpa biti uklonjena između 1. i 15. novembra.

Tokom proleća sledeće godine realizovaće se izgradnja zelene površine zajedno sa stanarima i Fondacijom Momo Kapor, odnosno Ljiljanom Kapor, suprugom Mome Kapora, najavio je Vesić.

Na mestu gde je zelena površina biće Kaporova bista, gde će biti okupljanja, održavanje pesničkih večeri i kulturnih događaja, najavio je gradski menadžer.

"Tokom jeseni ćemo napraviti plan, a onda ćemo u dogovoru sa stanarima i Ljiljanom Kapor utvrditi šta ćemo tačno sve uraditi", najavio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da su u planu radovi i u Ulici Bore Stankovića i proširenje porte Hrama Svetog Save.

( Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track