VIDLJIVOST 200 METARA: Magla kod Rušnja i Bubanj potoka
Foto: Beta

VOZAČI, OPREZ

VIDLJIVOST 200 METARA: Magla kod Rušnja i Bubanj potoka

Beograd -
Na području Zaječara magle ima na većini putnih pravaca. Prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni

BEOGRAD - Na području Beograda magle ima na prevoju Rušanj, gde je vidljivost veća od 50 metara, a na prevoju Bubanj potok vidljivost je smanjena na 200 metara zbog magle, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na području Zaječara magle ima na većini putnih pravaca gde je vidljivost smanjena na 50 do 150 metara, a učestala je pojava odrona, u svim klisurama, usecima i zasecima.Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice, Mačve, Užica, Požege i Čačka.Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice i Čačka.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica,Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track