HAPŠENJA: Energoprojekt ojađen za 30 miliona evra!
Foto: Aleksandar Jovanović

Kurir otkriva: Kako je uništen gigant

HAPŠENJA: Energoprojekt ojađen za 30 miliona evra!

Društvo -
Zbog malverzacija u vezi sa izgradnjom objekta u Bloku 26, pokrenuta istraga protiv bivših čelnika Zečevića, Pirivatrića i Bojovića

BEOGRAD - Užasno!Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv nekadašnjeg generalnog direktora „Energoprojekt holdinga“ Vladana Pirivatrića, bivšeg člana Izvršnog odbora „Energoprojekta“ Miodraga Zečevića i vlasnika preduzeća „Napred“ Dobroslava Bojovića. Kako Kurir saznaje od izvora bliskog istrazi, oni se terete da su vršili malverzacije u poslovima gradnje objekata „Bluhaus centar“ u Bloku 26 na Novom Beogradu i da su na taj način oštetili građevinskog giganta za 30 miliona evra!

Zaradio „Triniti“- Terete se da su sukorisničkim delom „Energoprojekta“ na građevinskom zemljištu na katastarskoj parceli 1051/1 u novobeogradskom Bloku 26 u korist Privrednog društva „Triniti kapital d.o.o. Beograd“ pribavili kapital, odnosno oštetili „Energoprojekt“, za iznos od oko 30 miliona evra. Između ostalog, oni su bez naknade i troškova u zakonske procedure uveli investitora, a prava korišćenja „Energoprojekta“ na ovoj lokaciji su prodali - navodi sagovornik Kurira i dodaje da je upitna i saradnja s kompanijom „Jopag AG“ iz Ciriha, kojoj su za potrebe izrade projekta i projekta menadžmenta isplatili neverovatnih milion evra. Iz PR službe „Energoprojekta“ potvrdili su nam da su upoznati sa istragom.Uzeta dokumentacija- Čitava dokumentacija u vezi sa izgradnjom Bloka 26, uzeta je iz kancelarija u januaru 2011. zbog sumnje da je uprava koja je na čelu naše kompanije bila do oktobra 2010. vršila malverzacije - rekli su oni i naglasili da je austrijsko tužilaštvo u saradnji s našim dalo nalog da se ispitaju finansije koje potiču iz Hipo banke.Kako saznajemo, Uprava kriminalističke policije utvrdila je navedene zloupotrebe i uskoro će uhapsiti nekoliko osoba.Vladan Pirivatrić rekao je da nije upoznat s tim da se protiv njega vrši istraga.- Hapšenja se ne plašim jer sve što je rađeno rađeno je po odlukama organa „Energoprojekta“ - istakao je on.Zečević je odgovorio da ni on nije upoznat da je predmet istrage i uputio nas je na tužilaštvo.

Oštetili firmu za 30 miliona evra... Miodrag Zečević i Dobroslav Bojović
Oštetili firmu za 30 miliona evra... Miodrag Zečević i Dobroslav Bojović

Najatraktivnije zemljišteINVESTICIJA VREDNA VIŠE OD 60 MILIONA EVRASuvlasnici jednog od najatraktivnijeg zemljišta u Bloku 26 koje se nalazi između Arene i SIV su „Napred“ i „Energoprojekt“, na čijem delu je izgrađen „Bluhaus centar“. Kompanija „Energoprojekt holding“ s grčkom kompanijom za nekretnine „Bluhaus“ u junu 2007. potpisala je ugovor o izgradnji komercijalno-poslovnog centra površine 50.000 metara kvadratnih. Vrednost investicije bila je više od 60 miliona evra, a ugovor je potpisao tadašnji generalni direktor kompanije Vladan Pirivatrić. Miodrag Zečević tada se nalazio na poziciji direktora marketinga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track