USPEH DRŽAVNE DELEGACIJE SRBIJE JE VEOMA ZNAČAJAN: Poruka Narodne stranke nakon što je odložena sednica GS UN
Foto: Dado Đilas

saopštenje

USPEH DRŽAVNE DELEGACIJE SRBIJE JE VEOMA ZNAČAJAN: Poruka Narodne stranke nakon što je odložena sednica GS UN

Politika -

Narodna stranka je saopštila danas da je sa velikim zadovoljstvom primila vest da će biti odložena sednica Generalne skupštine UN, zakazana za 2. maj i smatra da odlaganje predstavlja uspeh delegacije Srbije.

- Uspeh državne delegacije Srbije je veoma značajan, imajući u vidu okolnosti koje su ukazivale da je odlaganje sednice veoma malo verovatno - istaknuto je u saopštenju te stranke.

Dodali su da će i ubuduće podržavati sve političke i diplomatske aktivnosti čiji je cilj sprečavanje osude srpskog naroda, koji je jedna od najvećih žrtava genocida u 20. veku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da su predstavnici Srbije u Njujorku, među kojima su ambasador u Vašingtonu Marko Đurić i nekadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, imali sastanak sa pet evropskih zemalja koje smatraju prijateljskim i za koje "veruju da je moguće da ne glasaju onako kako je naređeno".

Vučić je zahvalio Jeremiću, koji je i donedavni predsednik Narodne stranke, na angažmanu prethodnih dana, rekavši da je "vrlo predano i korektno" radio zajedno sa ostalim članovima delegacije Srbije, uključujući njega.

Kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track