VELIKI PROTEST 7. OKTOBRA: Režim u strahu od sopstvenog naroda
Foto: Fonet

Vojni i Policijski sindikati ističu

VELIKI PROTEST 7. OKTOBRA: Režim u strahu od sopstvenog naroda

Društvo -

Udruženja građana i sindikati najavili masovni dolazak na veliki svenarodni protest

Usled represije režima, sindikati i udruženja građana iz svih krajeva Srbije daju podršku Vojnom i Policijskom sindikatu i organizuju dolazak u srpsku prestonicu, gde je za 7. oktobar u 14 časova ispred zgrade Predsedništva zakazan veliki svenarodni ustavobraniteljski protest, saopštavaju organizatori okupljanja.

Radnički sindikat Kolubara najavljuje dolazak dve hiljade rudara, udruženje građana Starosedeoci Kraljeva i okoline organizuje autobuse, Inicijativa za prava građana iz Kraljeva, sindikat Sloga Preporod železnice, sindikat PTT takođe je podržao proteste policije i vojnika. Ranije su proteste već podržali studenti, zemljoradnici iz Zrenjanina, vojni penzioneri, udruženja ratnih i vojnih invalida...

- Prošlo je vreme kada su političari i belosvetski hohštapleri pokušavali da okrenu vojsku i policiju protiv sopstvenog naroda. Danas je to pretočeno u veliku i jaku koaliciju - vojska, narod i policija na istom mestu! - poručuje u promotivnom video-spotu Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

U Vojnom sindikatu Srbije ističu da je represija režima imala samo suprotan efekat. Noćni upad vojne policije u kuću Novice Antića, predsednika Vojnog sindikata Srbije, da bi mu uručili poziv za suđenje zbog govora na protestima, pretnje auto-porevoznicima da ne prevoze građane do Beograda, angažovanje armije botova da komentarišu tekstove u javnosti, samo su probudili srpski inat:

- Strah režima je opravdan. Sindikati i udruženja građana koji su podržali protest Vojnog i Policijskog sindikata imaju preko 150.000 članova. Narod se samoorganizuje. To je ono što plaši režim.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track