icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

Kako je Đorđe Zečević dobio 19 stečajeva?

Nameštaju firme

Kako je Đorđe Zečević dobio 19 stečajeva?

Društvo
Grupa stečajnih upravnika od suda traži da razreši Đorđa Zečevića i šeficu pisarnice zbog muvanja sa stečajevima

BEOGRAD - Sumnjivo!
Grupa stečajnih upravnika Privrednog suda u Beogradu zatražila je od više državnih institucija da ispitaju način dodele stečajnih predmeta u Privrednom sudu u Beogradu. Oni u pritužbi, upućenoj između ostalih institucija Privrednom sudu, Ministarstvu pravde i Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, tvrde da se pojedini stečajni upravnici, među kojima je posebno označen Đorđe Zečević, favorizuju pri dodeli predmeta. Kao glavnog krivca za to stečajni upravnici označili su šeficu vanparnične pisarnice Snežanu Aničić.

U pritužbi piše da ona predmete s velikom vrednošću stečajne mase dodeljuje Zečeviću, uz uslov da on angažuje njenog supruga u tim stečajnim postupcima. Predložili su i razrešenje Zečevića u svim stečajnim predmetima, optužujući ga da preduzeća vodi u bankrotstvo.

- Kako radi Đorđe Zečević vidi se po tome što ga je stečajni sudija Ljiljana Mitić razrešila sa predmeta „Sigrad inženjering“ jer vlasniku nije predao dokumentaciju firme neophodnu za izradu plana reorganizacije - kaže izvor Kurira, a to nam je potvrdio i vlasnik „Sigrad inženjeringa“ Živorad Sinđelić.

Prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, Zečević trenutno vodi 19 stečajnih postupaka, a još 13 ranije je zaključeno i obustavljeno.

 

Kolege nezadovoljne Zečevićem
Kolege nezadovoljne Zečevićem

Zečević: Ne dobijam predmete preko veze

Stečajni upravnik Đorđe Zečević tvrdi da stečajne predmete ne dobija preko veze.
- Sudije imaju pravo da izaberu stečajnog upravnika koji će brzo da uradi stečaj. Meni ne treba veza, imam visok rejting zato što postupke završavam brzo i efikasno. Što se tiče „Sigrad inženjeringa“, sudija odluku nije zakonski obrazložila i nije tražila da se izjasnim o smeni. Žalio sam se Apelacionom sudu, a žalbu je uputio i Odbor poverilaca „Sigrad inženjeringa“ i proces je u toku - kaže Zečević.

 

Zlatan Dimitrić: Kompjuter bira sudije

Zlatan Dimitrić, v. d. predsednika Privednog suda, potvrdio je da je dobio pritužbe grupe stečajnih upravnika, ali smatra da su neozbiljne.

- Stečajne upravnike postavljaju stečajne sudije slučajnim kompjuterskim odabirom ili neposredno, a šef pisarnice Snežana Aleksić u tome ne učestvuje. Tačno je da je Đorđe Zečević razrešen sa predmeta „Sigrad inženjering“, ali detalje o tome ne znam, pa je najbolje da pitate njega. Što se bankrotstva tiče, njega proglašava stečajni sudija po sili zakona, a o tome glasaju poverioci - kaže Dimitrić.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...