Blagojević: Do Nove godine 85 odsto porodica u novim kućama
Foto: Tanjug

Kancelarija za pomoć i obnovu

Blagojević: Do Nove godine 85 odsto porodica u novim kućama

Društvo -
One porodice koje će čekati duže nego ostale, čekaće daleko bolje kuće, solidnije, zidane, kuće koje će biti veoma komforne i imaće, između ostalog, i grejanje. Svima onima koji su investirali jako puno strpljenja, to strpljenje će se isplatiti, naveo je direktor Kancelarije

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević izjavio je danas da će se 85 odsto porodica koje su ostale bez kuća u poplavama useliti u nove do kraja godine, dok će se preostale useliti u prvim danima 2015. godine.

"Gro posla će biti završen do kraja godine, 85 odsto porodica koje su ostale bez kuća biće zaista zbrinuto do kraja godine, a ono što bude preteklo biće gotovo u prvim danima 2015. godine", rekao je Blagojević novinarima u Vladi Srbije.

"One porodice koje će čekati duže nego ostale, čekaće daleko bolje kuće, solidnije, zidane, kuće koje će biti veoma komforne i imaće, između ostalog, i grejanje. Svima onima koji su investirali jako puno strpljenja, to strpljenje će im se isplatiti", naveo je on.

Blagojević je rekao da će u narednih nedelju dana biti završeni radovi na izgradnji pedesetak kuća u Bajinoj Bašti, Smederevskoj Palanci, Svilajncu, Paraćinu, Šidu, Obrenovcu i nizu opština, do kraja godine i više od toga, a da će preostale kuće biti završene u prvim danima naredne godine.

Naglasivši da će kuće biti opremljene belom tehnikom i nameštajem, Blagojević je istakao da nijedna kuća nije sagrađena na mestima gde postoje rizici od poplava ili klizišta.

On je rekao da smo na dobrom putu da se obezbedi donacija da sve kuće u koje su se ljudi uselili budu osigurane od elementarnih nepogoda i dodao da se nada da će mnogo porodica u Srbiji rešiti da svoju imovinu osigura."Pitanje je koliko dugo država može da igra ulogu osiguravajućeg društva", rekao je Blagojević. On je istakao da je procena da će osiguranje novih kuća koje se zidaju koštati između 30 i 60 evra godišnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track