CARINA: Otvorićemo sve trake na prelzima da sprečimo uskršnje gužve
Foto: Nebojsa Mandic

Mere preduzete na vreme

CARINA: Otvorićemo sve trake na prelzima da sprečimo uskršnje gužve

Društvo -
Ove godine se Uskrs po Gregorijanskom kalendaru slavi 5. aprila, a po Julijanskom 12. aprila, pa carinici veće gužve očekuju u četiri navrata

BEOGRAD - Povodom uskršnjih praznika, Uprava carine saopštila je danas da se na graničnim prelazima očekuje pojačana frekvencija putnika i da su u skladu sa tim preduzete sve mere kako bi se sprečilo nepotrebno zadržavanje.Ove godine se Uskrs po Gregorijanskom kalendaru slavi 5. aprila, a po Julijanskom 12. aprila, pa carinici veće gužve očekuju u četiri navrata.

"Carinska služba je spremna za veći pritisak na prelaze koji očekujemo u dva talasa na ulasku i dva na izlasku i to 2, 3, 9. i 10. aprila na ulasku, a 6, 7, 13. i 14. na izlasku iz zemlje", navodi se u saopštenju Uprave Carine.Većini radnika na privremenom radu u inostranstvu slobodni dani počinju u četvrtak 2. aprila, pa se zbog toga očekuje da već krajem sledeće nedelje bude više vozila na prelazima.

Na udarnim prelazima, poput Horgoša, biće otvorene sve trake, šest za putnički i jedna za autobuski saobraćaj, a smene će biti pojačane dodatnim brojem službenika.

Iz Uprave carine apeluju na putnike da na put kreću odmorni i bez nervoze, a da se pre toga informišu na sajtu Uprave, www.carina.rs, gde mogu da pronađu informacije u vezi sa ličnim prtljagom, iznošenjem i unosom novca, kućnim ljubimcima, kao i pravima pri unosu kupljenih stvari u inostranstvu.

Iz Uprave podsećaju i zaposlene da se od njih očekuje profesionalan i prijatan odnos prema putnicima i efikasno obavljanje posla kako bi zadržavanja bila svedena na minimum.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track