STRANKA ZAJEDNO DONELA ODLUKU! Evo da li će učestvovati na beogradskim i lokalnim izborima
Foto: Beta/Miloš Miškov

STRANKA ZAJEDNO DONELA ODLUKU! Evo da li će učestvovati na beogradskim i lokalnim izborima

Politika -

Stranka Zajedno je donela odluku da ne učestvuje na bilo kakvim izborima koji su zakazani za 2. jun 2024. godine, navodi se u saopštenju.

- Ponavljamo da stranka Zajedno čvrsto ostaje pri usaglašenoj odluci koalicije SPN, koalicije NADA i Proglasa, potpisanoj 9. marta, da je potrebno ispuniti minimum uslova da bi se izašlo na izbore i poslednjoj inicijativi ovih entiteta, da se u skladu sa predloženim Ustavnim zakonom, svi lokalni izbori održe na jesen, kako bi se mogle usvojiti i primeniti preporuke ODIHR-a - navodi se, između ostalog, u saopštenju i dodaje: - Zajedno zahteva da NSRS usvoji Ustavni zakon, u tekstu koji je predložen jednoglasnom odlukom Proglasa i svake od stranaka koje čine koalicije SPN i NADA.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji. Izbori će se održati 2. juna.

Brnabićeva je ranije raspisala beogradske izbore takođe za 2. jun.

Istog dana biće održani i izbori u 17 beogradskih opština koje je danas raspisao predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track