(VIDEO) ĐURIĆ URUČIO KLJUČEVE STANOVA U PRILUŽJU: Srbi će opstati i ostati kao svoj na svome!
Foto: Zorana Jevtic

Svečano

(VIDEO) ĐURIĆ URUČIO KLJUČEVE STANOVA U PRILUŽJU: Srbi će opstati i ostati kao svoj na svome!

Društvo -
Država Srbija biće sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, istakao je direktor Vladine Kancelarije za KiM i naglasio da mu je posebno drago što u Prilužju postoji pozitivan prirodni priraštaj

PRILUŽJE - Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Prilužju uručio ključeve za 12 stanova u zgradi koja je izgrađena sredstvima Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vrednost izgrađene zgrade iznosi blizu 18 miliona dinara, a stanove površine oko 40 kvadratnih metara dobile su mlade socijalno ugrožene porodice.

"Mislim da ponos i hrabrost sa kojom Srbi u Prilužju i susednim enklavama opstaju govore o tome da svi pokušaji rasrbljavanja Kosova i Metoihije neće preživeti probu vremena, da će srpski narod na ovom prostoru opstati i ostati kao svoj na svome", poručio je Đurić. “

"Srbi na Kosovu i Metohiji okupljeni su, ne samo ljubavlju prema svojoj zemlji nego su sabrani i kao baštinici naše prošlosti, tradicije koja seže iz vremena naše srednjevekovne državnosti, dakle Srbi su autohton narod na području KiM koji ima pravo da ovde živi u miru, kao svi drugi da ostvaruje svoje pravo na slobodu, život i rad”", rekao je on.

"Država Srbija biće sa našim narodom na Kosovu i Metohiji", istakao je Đurić i naglasio da mu je posebno drago što jako puno male dece ima danas u Prilužju gde postoji pozitivan prirodni priraštaj, baš kao i u mnogim enklavama na KiM. “Iskra nade koja postoji kod našeg naroda na KiM svedovčanstvo je naše žilavosti, ali i zalog za to da možemo verovati da, ako budemo radili ako se budemo trudili, da možemo ovde da opstanemo”, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

"Naš narod ovde baš kao i u svim drugim krajevima okuplja svest o prošloti, naše ljude ovde okuplja i kruna Nemanjića, a siguran sam da ih okuplja i vera u budućnost i siguran sam da ćemo nastaviti sa ovim radom da tu veru pretvaramo u mogućnost da se živi bolje", rekao je on.

"Kancelarija će nastaviti da sprovodi ovakve projekte, neki su u toku a neki su već završeni", zaključio je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track