HRISTOS VASKRSE: U svim hramovima SPC služene svete liturgije
Foto: Nemanja Pančić

Najveći hrišćanski praznik

HRISTOS VASKRSE: U svim hramovima SPC služene svete liturgije

Društvo -
Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej služio je u Hramu Svetog Save na Vračaru

BEOGRAD - Povodom Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista - Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika, u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve, služene su ponoćne vaskršnje liturgije.

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej služio je u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Patrijarh Irinej je u Vaskršnjoj poslanici poručio da nikada ne zaboravimo da Vaskrs znači početak, sigurni zalog i temelj našeg Vaskrsenja.

Poželeo je i da ovaj Uskrs svima donese veru, nadu, ljubav i večni život, a odnose tugu i smrt.

"Ovim pozdravom, obradujmo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji koji danas sa nama slave pobedu dobra nad zlom, života nad smrću, Hrista vaskrsloga nad silama tame", navedeno je u Poslanici patrijarha, koja ove godine prvi put nije pročitana pred novinarima.

Patrijarh je pozvao vernike da se pomole gospodu vaskrslome da se mir vrati svuda odakle je proteran, na prvom mestu u naša srca i u naše domove.

"Pozdravljajući vas, braćo i sestre, najradosnijim vaskršnjim pozdravom, pozivamo vas da živite u ljubavi prema Bogu i bližnjima, hodeći tako putem koji vodi u večni život, jer ćemo samo tako postati i biti sinovi i kćeri vaskrsenja. Stoga, čuvajte u ljubavi tajnu života koju je ustanovio i osvetio sam Bog. Ovo radi blagostanja i ugleda našega, radi naše dece - najvećega blaga, zbog kojih živimo i radimo. Iskrena vernost i uzajamno praštanje da ne izostane", navedeno je u Poslanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track