KRATKOTRAJNO OTOPLJENJE: Danas pretežno sunačano, a ponovo ćemo se smrzavati već u...
Foto: Profimedia

Vremenska prognoza

KRATKOTRAJNO OTOPLJENJE: Danas pretežno sunačano, a ponovo ćemo se smrzavati već u...

Društvo -
BEOGRAD - Danas će u Srbiji u većem delu dana biti pretežno sunčano i malo toplije, uz slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, južni i jugoistočni vetar koji će uveče i tokom noći na jugu Banata i u Podunavlju dostizati i udare olujne jačine.

U Timočkoj Krajini umereno oblačno i malo hladnije. Jutarnja temperatura od -5 do 3 C, najviša dnevna od 7 do 14 C.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i malo toplije uz umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura oko 3 C, najviša dnevna oko 14 C.

U ponedeljak i utorak umereno oblačno, toplo i veći deo dana suvo uz umeren i jak, a na jugu Banata i u Podunavlju povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. Samo je tokom noći ponedeljak na utorak i u utorak ujutru uz više oblačnosti ponegde moguća slaba kiša.

U sredu oblačno sa kišom i vetrovito, na visokim planinama uveče i sa snegom. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, na planinama i u košavskom području povremeno i sa udarima olujne jačine.

U četvrtak vetrovito i hladnije, ujutru i pre podne oblačno, još ponegde sa kišom i snegom, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Od petka pretežno oblačno i malo toplije, mestimično sa kišom.

Oprez za volanom i pored povoljnih vremenskih prilika

Vozače u Srbiji danas očekuje vedro vreme sa temperaturama u plusu, ali im se savetuje oprezna vožnja, naročito u jutarnjim i večernjim satima kada se zbog nešto nižih temperatura može stvoriti poledica na putu, poručuju iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS). Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, ali se krajem dana očekuje pojačan priliv vozila ka većim gradskim sredinama, pa se na vozače apeluje da imaju strpljenja i budu tolerantni u vožnji, jer može doći do kraćih zadržavanja i zastoja, pogotovu na naplatnim rampama. Prilazi Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se preporučuje oprezna vožnja, jer u višim predelima još ima raskvašenog snega na kolovozima, tako da na put ka nekom od pomenutih zimskih turističkih centara ne treba kretati bez obavezne zimske opreme.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Srbije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila. JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo. Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima - saobraćaj se odvija normalno, kolovoz je suv i nema snega, kao i na državnim putevima prvog prioriteta. Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice.

Na državnim putevima drugog prioriteta i ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track