MONTAŽNE KUĆE ZA IZBEGLICE: Prijave do 19.decembra

Drugi potprojekat Regionalnog stambenog programa Srbije

MONTAŽNE KUĆE ZA IZBEGLICE: Prijave do 19.decembra

Društvo -
Uslov je da je potencijalni korisnik poseduje sopstveni plac za gradnju, a lica kojima kuće budu dodeljene postaju vlasnici objekata i snose troškove priključaka za vodu i struju

BEOGRAD- Komesarijat za izbeglice pozvao je danas sva izbegla lica, koja imaju ili su imala taj status, da se do 19. decembra prijave za dodelu montažnih kuća.

Uslov je da je potencijalni korisnik poseduje sopstveni plac za gradnju, a lica kojima kuće budu dodeljene postaju vlasnici objekata i snose troškove priključaka za vodu i struju.

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu da dobiju u kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se program dodele montažnih kuća sprovodi, kao i u Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije u Beogradu.

Ukupno 120 montažnih kuća dodeljuje se u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa Srbije koji je vredan više od 13 miliona evra, a podrazumeva i donaciju 200 stanova, 300 paketa građevinskog materijala za završetak započetih građevinskih objekata i 250 seoskih domaćinstava.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj obezbeđenje trajnog stambenog rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track