Nenad Vuković novi predsednik Društva lobista Srbije

Advokat na čelu

Nenad Vuković novi predsednik Društva lobista Srbije

Društvo -
Misija Društva lobista Srbije je afirmacija profesije lobiranja i obuka onih koji žele da se bave lobističkom delatnošću

BEOGRAD - Skupština Društva lobista Srbije danas je za novog predsednika te organizacije izabrala Nenada Vukovića, advokata iz Beograda. Nenad Vuković bio je osnivac i suvlasnik agenicije za promet nekretnina, osnivač časopisa "Krov", predavac na specijalistickim studijama na Pravnom fakultetu u Beogradu, član Upravnog odbora Humanitarnog fonda "Nezaboravak" i predsednik komisije za zalbe Zajednice prvoligaša Srbije pri Fudbalskom savezu Srbije.

Od 2009. do 2012. godine bio je specijalni savetnik ministra dijaspore u Vladi Srbije, a od 2000. godine radi kao advokat u oblasti imovinskih prava i imovniskih krivicnih delikata.Društvo lobista Srbije je neprofitna i nestranačka organizacija, osnovana 2009. godine, na osnovu preporuke Evropske komisije o potrebi postojanja pravne regulative u oblasti uticaja na javne organe u procesu odlučivanja i Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije kojom je predviđeno donošenje Zakona o lobiranju.

Misija Društva lobista Srbije je afirmacija profesije lobiranja i obuka onih koji žele da se bave lobističkom delatnošću, ali i težnja da se donese Zakon o lobiranju, koji će urediti oblast uticaja u postupku javnog odlučivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track