POKAZALI ŠTA ZNAJU: Tenkisti Vojske Srbije u finalu Tenkovskog biatlona u Rusiji
Foto: Ministarstvo

Drugi u polufinalu

POKAZALI ŠTA ZNAJU: Tenkisti Vojske Srbije u finalu Tenkovskog biatlona u Rusiji

Društvo -
Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u finale Tenkovskog biatlona na Međunarodnim vojnim igarama u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Finale će biti držano u subotu na poligonu Alabino, a na startu će se pored tenka Srbije naći tenkovi Rusije, Kine i Kazahstana.

Finalu Tenkovskog biatlona i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara 2015. godine prisustvovaće delegacija Srbije koju će predvoditi ministar odbrane Bratislav Gašić.

Srpski tenkisti, koji su vozili ruski tenk T-72 B3, zauzeli su u polufinalu drugo mesto, a u grupi su bili još i Kazahstan, Indija i Jermenija.

„Sav trud i napor koji smo ulagali u pripremi ekipe za ovo takmičenje na kraju se isplatio — Srbija je ušla u polufinale i nadamo se da će se u finalu pokazati kao dostojan protivnik trima reprezentacijama koje su ušle pored nas", rekao je reporteru "Sputnjika" pukovnik Željko Kuzmanović, šef srpske delegacije i sudija na biatlonu.

On nije želeo da iznosi prognoze za finale, ali je istakao da će srpska ekipa uložiti maksimum napora za što bolji plasman. Pukovnik Kuzmanović je, govoreći o utiscima sa takmičenja, rekao da je inače impresioniran Rusijom i da je izuzetno pozitivno doživljava.

„Što se tiče organizacije, ona je na izuzetnom nivou. Veliki je broj učesnika i ekipa, mnogo je pitanja koja se rešavaju u hodu. Nemamo nikakvu zamerku. Što se tiče poligona, on je izuzetan i omogućio nam je da naše znanje i veštinu još više usavršimo i na kraju to pokažemo i kroz rezultat", rekao je Kuzmanović.

On je izrazio nadu da će ekipa Vojske Srbije i iduće godine učestvovati na ovom takmičenju.

Na međunarodnim armijskim igrama učestvuje 57 ekipa iz 17 zemalja koje se takimiče u 14 kategorija, a najveći broj njih učestvuje upravo u tenkovskom biatlonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track