PROMOCIJA NOVIH POLICAJACA Stefanović Od pripravnika očekujem da ne ustuknu u borbi protiv kriminala
Foto: MUP Srbije/Arhivska Fotografija

Centar za obuku Sremska Kamenica

PROMOCIJA NOVIH POLICAJACA Stefanović Od pripravnika očekujem da ne ustuknu u borbi protiv kriminala

Društvo -

SREMSKA KAMENICA – Nakon donošenja novog Zakona o policiji, koji je u primeni već tri meseca,napredovanje u policijskoj službi ne zavisi od različitih vrsta veza, već od rezultata, zalaganje i profesionalizma – rekao je danas, dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije u Sremskoj Kamenici, na promociji 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

-U policiji će moći da napreduju samo oni koji pokažu rezultate, zalaganje, koji pokažu da zaista zaslužujuda nose uniformu, a ne neko ko je tu po vezi, ko ima rođaka, mamu, tatu. Svako od vas ima šansu dadođe do najviših policijskih činova - poručio je Stefanović.

Od pripadnika te klase koji su promovisani u policajce pripravnike, ministar policije očekuje da neustuknu u borbi protiv kriminala i korupcije.

-Građani Srbije od vas očekuju da budete bedem, da budete brana od kriminala, da budete oni koji nećeustuknuti, povući se. Očekuju od vas da pokažete ljubavi prema svojoj zemlji i učinite sve da se osećajubezbedno - naglasio je Stefanović.

Ministar policije je pripadnike 12. klase ohrabrio da nastave školovanje, obuku, da budu čvrsti i nepokolebljivi, da svoju dužnost obavljaju u skladu sa zakonom i pravilima službe i da se odupru svim izazovima koji stoje pred njima. Policijski poziv, kako je rekao, danas je, možda, jedan od najtežih zadatka u Srbiji.

-Policajci se svakodnevno suočavaju sa najvećim izazovima, kriminalom i pretnjama koje mogu ugroziti njihove život i živote drugih ljudi. Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednim godinama nastaviće beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala i aktivnosti na daljem povećanju bezbednosti svih građana naše zemlje - zaključio je ministar policije.

(S. S./Foto: MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track